Коледната украса на Белия дом ни връща към детството

Фото кредит: www.whitehouse.gov

Коледната украса на Белия дом ни връща към детството

Фото кредит: www.whitehouse.gov
Сподели

Първата дама Джил Байдън представи коледната украса на Белия дом. Тя отразява „магията, чудесата и радостта“ на начина, по който децата изживяват празничния сезон.

Първата дама на САЩ заяви, че всяка стая в емблематичната резиденция е направена така, че да помогне на посетителите да „прегърнат своето вътрешно дете“.

„Напълно се наслаждават на заобикалящата ги красота и изобилие, сетивата им са развълнувани, а сърцата им са отворени за магията, чудесата и радостта на празниците“, каза г-жа Байдън.

„Това е време, в което сетивата ни се събуждат –

всеки от нас усеща аромата на любими семейни рецепти, чува топлината на гласа на скъп приятел, вижда блясъка на светлините и украсата, вкусва сладостта на бонбони и лакомства и усеща тишина и силата на вярата“.

Снимка: www.whitehouse.gov

Сред забележителните елементи са писмата до Дядо Коледа, които „магически влизат и излизат от старинните пощенски кутии“ в коридора на първия етаж. Вълшебно изглеждат и многобройните издания на „Twas the Night Before Christmas“, предоставени от Библиотеката на Конгреса по

случай 200-годишнината от публикуването на историята.

Празничното украсяване на Белия дом е голямо ежегодно събитие, което ангажира стотици доброволци. Всяка година украсата се открива след Деня на благодарността, за да могат посетителите да ѝ се насладят в седмиците преди Коледа.

Според Белия дом тазгодишната украса включва над 4 500 метра панделки и повече от 350 свещи. Освен това, близо 34 000 орнамента и над 22 100 камбанки. В целия комплекс има 98 коледни елхи, а на северната и южната фасада на Белия дом има 72 венеца.

Снимка: www.whitehouse.gov

Повече от 142 000 празнични лампички украсяват дърветата, гирляндите, венците и експонатите в комплекса.

Официалната коледна елха на Белия дом заема обичайното си място в Синята стая.  Налага полилеят в нея да бъде свален, за да влезе дървото. Височината му е 5,6 метра.

Трапезарията пък е обичайното място за джинджифиловия Бял дом. Той е изработен от 40 листа тесто за захарни бисквити и джинджифилови сладки, 41 кг фондан, 14 кг шоколад и 23 кг кралска глазура.

Децата и семейства на военнослужещи ще бъдат първите, които ще се насладят на украсата. Предвидено е и представление на актьорския състав от северноамериканското турне на мюзикъла на Дисни „Замръзналото кралство“.

Снимка корица: www.whitehouse.gov

Актуално

Избрано за вас