С позиция срещу насилието ”Пепси България” прекрати договора си с Тото

С позиция срещу насилието ”Пепси България” прекрати договора си с Тото

Сподели

Компанията за безалкохолни напитки „Пепси“ прекрати сътрудничеството си с блогъра и музикант Йонислав Йотов – Тото. Фирмата „Куадрант Бевъриджис“ АД, която е официалната бутилираща компания на продуктите на „Пепси“ за България, излезе с официално изявление във Фейсбук. Те бяха един от най-големите спонсори на изпълнителя от група „СкандаУ“.

Причината за решението им стана скандалният клип в YouTube канала на певеца с баскетболния треньор Тити Папазов. В него той разказва как преди години е обръснал главата на своя бивша приятелка, за да ѝ даде урок. По време на разказа водещият Тото и публиката видимо се забавляват на случката. Клипът е от преди няколко месеца, но в последните дни той отново обиколи социалните мрежи. Повод за това стана бруталния случай на нарязаното с макетен нож и подстригано момиче в Стара Загора.

Въпреки последвалото извинение от страна на Тото, че дава трибуна на хора, които са упражнили насилие, компанията все пак реши да прекрати отношенията си с него.

Ето и текста на позицията на PepsiCo:

„Куадрант Бевъриджис“ АД – като официална бутилираща компания на продуктите на PepsiCo за България и организатор на кампанията „Предизвикателството на Pepsi” заявява ясна позиция против насилието. Като социално отговорна компания ние по никакъв начин не подкрепяме и сме против действия, които водят до увреждане на човешкото достойнство и физическо здраве. Ние по никакъв начин няма да толерираме подобно отношение в обществото или даването на трибуна на такъв тип поведение.

На база гореизложеното ви уверяваме, че сме предприели необходимите последващи мерки, свързани с преустановяване на колаборацията ни с г-н Йонислав Йотов (ТОТО).

Екипът на „Куадрант Бевъриджис“ АД

Вчера екипът на известния велинградски хотел Arte Spa&Park Hotel също обяви, че отменя запис на подкаста му там. Снимките бяха предвидени за 26-и август. Организаторите обявиха, че ще върнат парите на хората, които са си купили билети за шоуто.

Актуално

Избрано за вас