Княжество Монако продуцира дворцовите си интриги в сериал за Netflix

Княжество Монако продуцира дворцовите си интриги в сериал за Netflix

Сподели
Забравете за „Короната“  – нова историческа драма за княжеското семейство в Монако ще се нареди сред хитовете на Netflix. И за разлика от приближените на Елизабет II, сериалът ще има не само благословията на главните герои.
Те ще са част от продуцентския екип.

Зад „Монако: Част I- Скалата“ стоят четирима от фамилията Грималди. Това са Андреа и Пиер, децата на принцеса Каролина от загиналия при инцидент с катамаран пилот Стефано Казираги. Към тях се присъединяват Беатриче Казираги, бивша тв водеща, модел и журналист, и Димитри Расам. Режисьорът е съпруг на Шарлот Казираги.

От ляво на дясно – Шарлот Казираги, съпругът й Димитри, който ще режисира сериала за династията Грималди, и Беатриче Казираги. Снимка: Getty Images

Амбицията на поредицата е

да преведе зрителите през дворцовите интриги на династията от самото завладяване на Монако през 1297 г. от Франсоа Грималди.

„Мислех, че съм наясно с историята, но се оказа, че съм се плъзгал по повърхността й. Простичко казано, тя е епична във всеки смисъл: семейство, приключение, интрига.“, сподели наскоро за Variety Расам. „Истинската история за създаването на династията на Монако седем века назад е сред най-завладяващите, които съм имал шанса да разкрия. Най-вече благодарение на Беатриче, Андреа и Пиер.

Четиримата Грималди управляват кино компанията Astrea Films.

Целта им е да развият екранизацията на семейните си отношения до франчайз като Yellowstone. В обръщение до медиите от Astrea споделят: „Възхитени сме от колосалния обем на неразказани, вълнуващи истории, скрити в древни архиви и в лична кореспонденция на династията през вековете.

Сценарист на поредицата ще бъде Марта Хилиър, а снимките се очаква да започнат през пролетта на 2024 г.

Актуално

Избрано за вас