Кои са победителите на Mеждународните награди „Еми“?

Фото кредит: Valerie Macon/AFP via Getty Images

Кои са победителите на Mеждународните награди „Еми“?

Фото кредит: Valerie Macon/AFP via Getty Images
Сподели

Най-добрите световни телевизионни продукции бяха отличени по време на церемонията по раздаването на Международните награди „Еми“ за 2023 г. 56-те номинирани за тазгодишните отличия бяха от 20 държави на шест континента. Кои са победителите?

Amazon и Netflix доминираха в категорията за „най-добра драма” тази година. Заветната статуетка спечели

германо-австрийската периодична драма „Императрицата“

на Netflix. Лентата представя легендарната любовна история на австро-унгарския император Франц Йосиф и Елизабет фон Вителсбах, известна още като „Сиси“.

Южнокорейската юридическа драма на стрийминг платформата Extraordinary Attorney Woo с участието на Пак Юн-бин в ролята на начинаещ адвокат с аутизъм и гениален ум  също беше номинирана за „най-добра драма”.

Две номинации получи и Amazon. Те са за аржентинският исторически трилър Yosi, the Regretful Spy  на режисьора Даниел Бурман. Филмът е посветен на реален разузнавателен скандал, довел до две от най-тежките терористични атаки в Латинска Америка.  Британският трилър The Devil’s Hour с Питър Капалди в главната роля също получи номинация.

Netflix спечели и в категорията за „най-добър комедиен сериал” със северноирландския си хит Derry Girls and Vir Das: Landing.

Вероятно най-напрегнатата надпревара през тази година беше в категорията за „най-добра актриса. Отличието

грабна Карла Соуза

за мексиканската спортна драма „Dive“ на Amazon.

За „най-добър актьор” беше определен Мартин Фрийман, познат с ролите си от „Черната пантера“ и „Хобит“. Той беше награден за ролята си в драмата на Би Би Си „Отговорникът“, пише Hollywood Reporter.  Филмът проследява живота на изпаднал в криза и морално компрометиран полицай.

Създателят на „Наследство“ Джеси Армстронг получи наградатаза цялостно творчество. Ектаа Р. Капур, съосновател на индийската телевизионна продуцентска компания Balaji Telefilms, беше удостоена с наградата на Международната дирекция „Еми“ за 2023 г. Тя се присъжда за високи постижения.

Победителите присъстваха получиха своите награди „Еми“ по време на бляскава церемония в хотел в Ню Йорк.

Фото кредит: Valerie Macon/AFP via Getty Images

Актуално

Избрано за вас