Реклами превземат стрийминг платформите

Снимка: Pixabay

Реклами превземат стрийминг платформите

Снимка: Pixabay
Сподели

Спомняте ли си времето, в което едно от най-големите предимства на стрийминг платформите беше, че не излъчват реклами?  Това тяхно предимство обаче може скоро да остане в историята.

Макар че повечето стрийминг платформи все още ви позволяват да използвате версии без реклами, ако сте готови да платите повече, те все повече се съсредоточават върху

създаването на такива, които съдържат реклами.

Netflix години наред настояваше, че не се интересува от реклами. Други стриймъри, които стартираха без реклами – Max/HBO Max и Disney+ вече добавиха такива.

Междувременно Hulu, който винаги е имал версия с реклами, но не я е популяризирал толкова много, също е изместил акцента върху нея.

Стрийминг платформите са подложени на все

по-голям натиск да осигурят приходи и  трупат печалби,

а не само ръст на абонатите. Така прибягват до следващата логична стъпка – натрапване на повече реклами на екрана ви.

Според проучвания потребителите продължават да предпочитат по-нискобюджетните пакети на платформите, знаейки, че ще получават реклами. Разпространено е разбирането, че хората, които плащат по 15 долара на месец за конкретна стрийминг услуга, вероятно няма да се притесняват от 5 минути реклами на всеки час гледане. Те обаче могат да се подразнят от 10-минутни реклами. Именно заради това е изключително интересно как платформите ще се договорят за рекламите на всеки час, предаде Business Insider.

Струва си също да се отбележи, че няколко от тези стриймъри са собственост или се контролират от една и съща корпоративна структура (Disney+/Hulu, Max/Discovery+, Paramount+/Pluto). Основният извод е, че в бъдеще можете да очаквате да виждате все повече реклами в стрийминг платформите.

Актуално

Избрано за вас