„Flowers“ и „Can’t Tame Her“ са най-излъчваните песни в ефира

Снимка: Getty Images

„Flowers“ и „Can’t Tame Her“ са най-излъчваните песни в ефира

Снимка: Getty Images
Сподели

„Flowers“ на Майли Сайръс и „Can’t Tame Her“ на Зара Ларсън са двете най-излъчвани песни в българския ефир през 2023 г. Това сочи справка в музикалната мониторинг система BMAT за периода 01.01.2023 г. – 29.12.2023 г. „Flowers“ оглавява класацията, като е била пусната близо

21 хиляди пъти от родните радио и телевизионни програми.

Междувременно „Can’t Tame Her“ се нарежда на почетното второ място с малко повече от 15 хиляди излъчвания. Сингълът на американската певица Майли Сайръс чупи всички рекорди през пролетта, докато парчето на шведката Зара Ларсън е най-въртяно през летните месеци.

Песента „Flowers“ е част от осмия студиен албум на Сайръс“Endless Summer Vacation”, който излезе през месец март и е един от най-успешните на пазара за изминалата година. “Can’t Tame Her” пък ще бъде включен в предстоящия проект на Ларсън. Той е озаглавен “Venus” и предстои да излезе на  9 февруари. И двете парчета са част от каталога на Sony Music.

„Flowers“ получи номинации за награди „Грами“ в категориите „запис на годината“, „песен на годината“ и „най-добро солово поп изпълнение“. Статуетките ще бъдат връчени през февруари 2024 г.

Тейлър Суифт обаче е най-слушаният изпълнител в Spotify за годината. Тя се превърна в най-популярния изпълнител на музикалната платформата

с 26,1 милиарда стрийма от 1-ви януари насам.

Това е първият път в кариерата на Суифт, когато тя оглавява глобалната класация за изпълнители в края на годината. Звездата успя да измести Bad Bunny, който беше №1 през предишните три години.

За да покаже благодарността си към феновете си, певицата пусна дългоочакваното парче от албума си Midnights – “You’re Losing Me (From The Vault)“. До днес песента бе достъпна само на ексклузивния компактдиск, продаван по време на Eras Tour.

Актуално