Съвет при пътуване: Избягвайте ресторанти с гледка

Снимка: Pixabay

Съвет при пътуване: Избягвайте ресторанти с гледка

Снимка: Pixabay
Сподели

Джим Китчън, 57-годишен предприемач, е бил във всички 193 държави, признати от ООН. Той се е включил и в цивилния екипаж на космическата ракета на Blue Origin. Основателят на компанията за групови турове SBT изчислява, че е пропътувал между 7 и 10 милиона въздушни мили през живота си. На какво го е научило цялото това пътуване по света? Джим Китчън сподели най-добрите си съвети за пътуване.

Оставете сватбения си пръстен у дома

Ако имате средства, „пътуването през развиващия се свят не е моментът да го покажете“, казва Китчън пред Bloomberg. „Време е да се вместите и да се скриете. Аз също не нося сватбения си пръстен, защото не искам хората да знаят, че съм женен. В противен случай могат да ме отвлекат и да се обадят на жена ми и да кажат: „Хей, мъжът ти е при нас“ и тя вероятно ще плати откупа

Забравете ресторантите с гледка

По време на своята околосветска обиколка предприемачът е стигнал до извода, че ресторантите, предлагащи гледка, често правят компромис с качеството на храната.

Пазете скрита резервна кредитна карта

„Винаги слагам една кредитна карта в долната част на чифт обувки. Ако ме ограбят и ми оставят само обувките, вероятно ще се оправя“, съветва той, цитиран от БТВ.

Пелени в Космоса

В случай че имате финансовата възможност и сте по-авантюристично настроени – можете да се включите в някое космическо пътуване. Астронавтът Майк Гуд дава на Китчън следния не толкова бляскав съвет за пътуване до Космоса: „носете протектор против влага за възрастни мъже“. Причината е, че след като бъдете настанени в капсулата, излитането може да се забави и няма начин да излезете отново, за да използвате тоалетната.

Актуално