Джейсън Момоа помоли туристите да не ходят към Мауи

Джейсън Момоа помоли туристите да не ходят към Мауи

Сподели

Джейсън Момоа предупреди туристите да не пътуват до Мауи, тъй като островът се бори да се възстанови от опустошителните горски пожари. Роденият в Хавай актьор от „Аквамен“ написа в Instagram: „Мауи не е мястото за почивка в момента. Не пътувайте. Не убеждавайте себе си, че присъствието ви е необходимо на остров, който страда толкова дълбоко“, каза той.

Потвърдена е смъртта на повече от 90 души в пожарите, които унищожиха градове, включително историческата Лахайна.

Момоа сподели и видеоклип, в който казва, че хавайската общност „се нуждае от време, за да се излекува, да скърби и да се възстанови“.

„Това означава, че колкото по-малко посетители идват на острова и заемат критични ресурси, които са станали изключително ограничени, толкова по-добре“, каза той. Коментарите на 44-годишния мъж дойдоха в момент, когато жителите на Мауи заявиха, че

са ужасени от гледката на туристи, които плуват на плажа,

докато местните жители все още броят загиналите.

Местните власти са помолили хората, които не пътуват по важност да напуснат, а другите да отменят плановете си за пътуване до Мауи.

Пожарите, които започнаха във вторник, бяха подхранвани от

сухото лято и силните ветрове от преминаващ ураган

В момента те са до голяма степен под контрол, въпреки че на някои места на острова продължават усилията за пълното им потушаване.

Това са най-смъртоносните горски пожари в САЩ след пожара Camp Fire в Калифорния през 2018 г. При него загинаха най-малко 85 души.

Междувременно Джеф Безос и годеницата му Лорън Санчес споделиха, че ще дарят 100 млн. долара на бедстващия район.

„В мислите ни са всички семейства, които изгубиха толкова много и за цялото общество там, което е съкрушено. Неотложните им нужди са важни, но и тези, които са свързани с дългосрочното възстановяване, което ще се случва, дори след като вниманието на всички вече е намаляло“, пишат те в изявлението си.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Фото кредит откриваща снимка: John Angelillo/UPI

Актуално

Избрано за вас