Кевин Спейси иска отново да оглави лондонския театър „Олд Вик“

Фото кредит откриваща снимка: Kin Cheung / AP

Кевин Спейси иска отново да оглави лондонския театър „Олд Вик“

Фото кредит откриваща снимка: Kin Cheung / AP
Сподели

Американският актьор и режисьор Кевин Спейси има намерение да се върне в лондонския театър „Олд Вик“.  Той беше негов творчески директор в периода между 2004 и 2015 г., съобщи „Дейли Телеграф“ и БТА.

Според медията Спейси е обсъждал своите планове с колегата си – британския режисьор Тревър Нън. Той е настоящ творчески директор на „Олд Вик“ и поддържа подобно решение.

Кевин Спейси, който е двукратен носител на награда „Оскар“ за ролите си в „Обичайните заподозрени“ и „Американски прелести“, се оказа в центъра на шумен скандал през 2017 г., след като към него бяха отправени множество обвинения в сексуално посегателство. Те гласяха, че е опипал агресивно трима мъже от 2001 г. до 2013 г. Четвъртият каза, че Спейси е правил орален секс с него, когато той заспал в лондонския му апартамент.

Актьорът отричаше всички обвинения и казваше, че те са „лудост“ и „удар в гърба“.

По време на съдебния процес бяха споменати редица известни имена, като Елтън Джон дори беше призован за свидетел на защитата.

През октомври 2022 г. Спейси спечели дело за сексуално насилие, заведено срещу него в граждански съд в САЩ. Съдебните заседатели в Манхатън, Ню Йорк, установиха, че обвинителят му не е доказал твърдението, че актьорът е упражнил нежелано сексуално насилие над него, когато е бил на 14 години.

Преди дни съдебните заседатели в Лондон оневиниха Кевин Спейси по дело, по което четирима мъже го обвиняваха в сексуални нападения.

Фото кредит откриваща снимка: Kin Cheung / AP

Актуално

Избрано за вас