Тарантино иска да даде една последна роля на болния Брус Уилис

Тарантино иска да даде една последна роля на болния Брус Уилис

Сподели

Куентин Тарантино планира да включи в нова продукция диагностицираният с фронтотемпорална деменция Брус Уилис. Заради влошеното здравословно състояние на 68-годишния актьор, преди няколко месеца беше обявено, че той се оттегля от актьорската кариера. Заболяването му „причинява проблеми с поведението и езика“.

Това се случва, след като преди това актьорът беше диагностициран с афазия – загуба или увреждане на способността да се възпроизвежда език или да се разбира чужда реч. Заболяването го принуди да се оттегли от професията си.

През 2021 г. и 2022 г. той се снима в цели 19 проекта

Според съобщенията Тарантино, който се подготвя да започне продукцията на следващия си филм „Кинокритикът“ има желание да даде на Уилис,  епизодична роля в проекта. Източник на продукцията издава, че Тарантино иска да отдаде почит на стария си приятел, включвайки го в лентата, чието действие ще се развива през 70-те години на миналия век в Лос Анджелис.

„Куентин все още не се е обърнал към семейството на Брус. Той напълно ще се подчини на желанието им, ако кажат, че е твърде болен“, казва източникът. „Ако случаят е такъв, той иска да се опита да включи във филма кратък клип от някой от многото предишни филми на Брус.“

Брус Уилис взима участие в 129 по време на филмовата си кариера

Говорителят на семейството е отказало да коментира възможността той да се появи за кратко във филма на Тарантино.

Макар че според предишни съобщения продукцията на „Кинокритикът“ ще започне тази есен. Продължаващата стачка на актьорите обаче вероятно ще обърка този график.

Към момента никой от актьорите не се е присъединил официално към актьорския състав на „Кинокритикът“. Според съобщенията обаче Тарантино търси актьор в средата на 30-те години за главната роля и иска да работи с някого, с когото не е работил досега.

Фото кредит откриваща снимка: Getty / Daniele Venturelli / Jim Spellman / Stringer

Актуално

Избрано за вас