Фатално привличане: Малкович у нас и през лятото

Фатално привличане: Малкович у нас и през лятото

Сподели

България явно е с фатално привличане за легендарния холивудски актьор и режисьор Джон Малкович. Той ще бъде в страната ни тази година не веднъж, а цели два пъти, стана ясно днес.

Според информация на bTV Малкович ще гостува на фестивала „Варненско лято“2023 г. Подробности за програмата му обаче тепърва ще се изясняват.

Първото му посещение за годината пък ще е още след дни. Звездата на Холивуд и съосновател на театъра Steppenwolf пристига в София на 13 февруари, за да

вземе участие в три постановки

на спектакъла по Бернар-Мари Колтес „В самотата на памуковите полета“. Спектакълът се поставя в Народния театър от режисьора Тимофей Кулябин. Представленията са на 16, 17 и 18 февруари, като поставиха рекорд не само за България, а и за света. Те бяха разпродадени за малко над половин час.

Джон Малкович като Мерилин и Дали в Квадрат 500

В седмицата, в която са спектаклите пък всеки, който не е успял да се вреди за билет за тях, ще може да види превъплъщенията на легендата в уникална изложба в Квадрат 500. Вчера стана ясно, че Националната галерия ще бъде домакин на експозицията „Майстори на фотографията“ с участието на американския фотограф Сандро Милър. Откриването е на 17 февруари от 18,00 часа, а презентацията на Милър ще бъде на 18 февруари от 11,00 до 12,30 часа в Квадрат 500.
Амeриканският фотограф Сандро Милър и холивудският актьор Джон Малкович пресъздават най-емблематичните образи във фотографията от XX и XXI век.  Сред тях са снимката на Ървинг Пен, показваща свития в ъгъла Труман Капоти. Мерилин Монро от Бърт Стърн. Образът на мигрантката с деца, уловен от Доротея Ланг; автопортретът с автомат на Робърт Мейпълторп. Иконичната снимка на Джон Ленън и Йоко Оно от Ани Лейбовиц. Класическата фотография на Даян Арбъс на момчето с играчка ръчна граната. Пчеларят на Ричард Аведoн. Салвадор Дали на Филип Халсман и други.

Именно тези снимки от

серията „Малкович, Малкович, Малкович:

Почит към майсторите на фотографията“, ще бъдат показани в Квадрат 500.

Тимофей Кулябин: Любопитно ми е да измислям правила и условия в театъра

Снимка: The Times

Актуално

Избрано за вас