Софийски театрален салон почита големият Апостол Карамитев

Софийски театрален салон почита големият Апостол Карамитев

Сподели

Сто години от рождението на големият актьор Апостол Карамитев ще отбележи Софийският театрален салон в два поредни дни, съобщават от Съюза на артистите в България. На 19 март в Народния театър ще бъде излъчен документалният филм за живота и кариерата на обичаният от няколко поколения артист.  След прожекцията

ще се проведе среща разговор с неговия син  Момчил Карамитев,

който е сценарист, режисьор и оператор на лентата. Събитието ще бъде със свободен вход.

В Градската градина пред Народния театър на 20 март от 17 ч. ще бъде открита документалната изложба „Сто години Апостол Карамитев – актьорът рицар“. В рамките на 28 табла ще бъдат изложени над 100 фотографии и материали, които са старателно подбрани от десетки обработени документи. Изложбата, чийто куратор е театроведът Тинка Николова, ще може да бъде посетена до 1 април.

За 12-а поредна година

Софийският театрален салон представя в столицата спектаклите, екипите и актьорите,

отличени с номинации за наградите за сценични изкуства „Икар“.

Част от програмата ще бъде и Софийският куклен театрален салон. По време на Международния ден на кукления театър – 21 март, в Столичния куклен театър ще бъдат бъдат връчени и традиционните награди за млади актьори, работещи в сферата на кукленото изкуство „Сивина“.

Софийският театрален салон ще завърши с церемонията по връчването на наградите „Икар“. И тази година сцената на Народния театър ще домакин на събитието. Водещ на вечерта ще бъде актьорът Филип Аврамов.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас