Фенове на Шакира обвиниха Пике в ксенофобия

Фенове на Шакира обвиниха Пике в ксенофобия

Сподели

Фенове на Шакира обвиниха Жерар Пике в ксенофобия, след като футболистът направи грешката да свърже латино произхода на бившата си съпруга в общ контекст с думата „варвари“. Скандалът нарастна като снежна топка от миналия уикенд, когато звездата на Барса разговаря откровено с журналиста Жерар Ромеро.

Той се оплака от тормоза, който с новата му приятелка Клара Чиа изпитват

през последните месеци и спомена дис песните на Шакира: „Моята бивша е латина. Не знаете какви съобщения получавам в социалните медии от хора, които са нейни фенове. Варварски! Не ме притесняват, защото изобщо не ги познавам. Това са хора, които нямат живот“.

Пике казва също, че превръщането на историята за раздялата с Шакира в хит (във всеки един смисъл) оказва зверски емоционален натиск върху личния му живот.

Публиката демонизира него и фаворизира певицата,

с която бяха семейство в продължение на 10 години. „Не знам какво трябва да се случи, до самоубийство ли очакват да стигне някой от нас, за да утихне тази драма. Ако покажа, че съм наранен от всичко това, значи хейтърите ще са спечелили. Ако им покажа, че тази помия не ми влияе, ще ги ядосам още повече.“

Шакира със синовете си Милан и Саша. Снимка: Twitter/@ThePopTingz

По повод песента с аржентинския DJ BZRP, която счупи рекорди на „Гинес“ по брой гледания и стриймове, Пике бе лаконичен: „Това е мода. Но понякога хората не се замислят какви последствия може да има върху човека, върху който си изкарваш гнева. Но това, разбира се, е страхотна идея за певицата, с която после всички ще кажат „О, ти си кралицата!“.

Шакира реагира моментално на твърденията, че Пике е използвал думата „латиноамерикански“ по унизителен начин с пост в Twitter. „Горда съм, че съм латиноамериканка“, гласи той.

„Това е демонстрация на ксенофобията към нас, латиноамериканците“, казва критик на футболиста. Друг добавя: „Съгласен съм с няколко неща, които Пике каза, но не разбирам защо подчерта, че бившата му е латиноамериканка. Какво общо има това?“.

Преди броени дни Шакира напусна Барселона заедно със синовете си, където живееше в къща, съседна на родителите на Пике. Според местната преса тя е получила предизвестие за напускане на дома от свекъра си, което я е огорчило жестоко.

Шакира има имение в Маями за 14 милиона паунда, а това, че децата се местят не е проблем, тъй като Милан и Саша имат добри оценки и учителите им смятат, че всичко ще бъде наред, съобщава El Periodico.

 

 

Фотокредит откриваща снимка: Hello!

Актуално

Избрано за вас