Съботен филмов маратон: 6 филма за добро настроение

Фото кредит: Getty Images

Съботен филмов маратон: 6 филма за добро настроение

Фото кредит: Getty Images
Сподели

Знаем добре колко досадно може да бъде да си търсите с часове филм за гледане през уикенда. Започвате да прелиствате списъци със стотици заглавия, прекарвате часове в четене на рецензии и оценки и накрая пак се оказва, че изборът не е толкова задоволителен. Затова решихме да ви помогнем и да ви предоставим няколко предложения за добре прекаран кино уикенд. За тези от вас, които вече са ги гледали – това е чудесна възможност да си ги припомните, а за останалите – отличен начин да се насладите на свободното си време.

Фото кредит: Courtesy of Lionsgate
„Ох, на дядо!“

Точно преди сватбата си, мнителен младеж е подлъган да откара дядо си – изперкал бивш генерал (Роберт Де Ниро) – в слънчева Флорида, за да посрещне там „по мъжки“ началото на пролетта. На актуалния адвокат Джейсън Кели (Зак Ефрон) му остава само седмица до сватбата с властната дъщеря на шефа му, от когото зависи да се издигне до съдружник. Подкокоросан от дядо си, цапнатия в устата Дик, Джейсън се оказва на път към Дейтона Бийч… Откриването на сезона там включва „опознаващи“ партита, юмручни схватки по баровете и епична караоке-нощ. Докато Джейсън се притеснява за предстоящата сватба, Дик показва на внука си как да гребе с пълни шепи от живия живот.

„Твоите, моите и нашите“

Денис Куейд и Рене Русо са перфектната двойка в тази неустоима комедия за двама самотни родители, които се женят… само, за да попаднат на няколко неочаквани разрушители на семейното щастие – собствените им деца! Адмирал Франк Бърдсли (Куейд), вдовец с осем деца, ръководи семейството си като екипаж на боен кораб.

Подреденият живот на Франк сменя посоката, когато той импулсивно се жени за отдавна изгубената си любов от гимназията Хелън (Русо), волна модна дизайнерка с десет собствени деца. За съвсем различните семейства на Франк и Хелън това е война от пръв поглед. Така че децата скрояват план – да саботират брака!

Следва битка с включване на всички похвати, които могат да разклатят едно семейство с шеметни моменти. И разбира се, няколко сгряващи сърцето изненади.

„Обратно в играта“

Бен Уитекър (Робърт Де Ниро) е 70-годишен вдовец и пенсионер, който решава да се „върне в играта” и кандидатства за работа като стажант в голяма и престижна модна компания. Основателка и управителка на компанията е Джулс Остин (Ан Хатауей). Тя е млада майка и съпруга, която е споходена от успех в бизнеса много внезапно и семейният ѝ живот е поставен в конфликт с професионалния. Като „старши-пенсионер стажант”, Бен бързо става важен и доверен член от работния екип. Той се превръща в единствения човек, който може да помогне на Джулс да намери баланс в живота си.

Фото кредит: Courtesy of Yannis Drakoulidis
„Моята голяма луда гръцка сватба“

Тук ударихте джакпота, защото филмът има не една, а цели три части, като последната е съвсем нова от миналия месец. През 2002 г. романтичната комедия покори сърцата на милиони фенове. Нареди се сред най-печелившите филми на всички времена и стартира обичания едноименен франчайз. В центъра на този феноменален успех беше номинираната за „Оскар“ авторка на сценария и изпълнителка на главната женска роля Ниа Вардалос.

Първата част разказва за добрите гръцки момичета, които трябва да направят 3 неща: да се омъжат за гръцки момчета, да раждат гръцки бебета и да хранят всеки до края на живота си. Но какво ще стане ако жена ти хареса не-грък?

Историята във втората част ни среща с Парис, порасналата дъщеря на Тула Портокалос, която още работи в гръцкия ресторант на родителите си. Парис е на прага да завърши

средното си образование и да напусне семейната къща,

за да продължи да учи в колеж.

По стечение на обстоятелствата ще се окаже, че родителите на Тула, изправени пред своите семейни проблеми, всъщност никога не са били официално женени. Така още една сватба започва да се очертава на хоризонта. Ще може ли това голямо, лудо и много гръцко събитие да помогне за сплотяването на цялото огромно и откачено семейство?

В третата част нашата любима луда гръцка фамилия Портокалос се завръща за шеметно пътешествие. Когато патриархът на семейството Костас умира, последната му воля е всички да посетят родното му село и да се върнат към корените си. Багажите бързо са стегнати, но това е нещо повече от екскурзия до Гърция. Това е събитието, което събира всички. Изключително забавно пътуване, изпълнено с любов и редица изненадващи обрати ви очаква в този филм. Ямас!

Фото кредит:Courtesy of Pantelion Films
Как да бъдеш латино любовник

Еухенио Дербес е звездата в може би най-смешния филм с негово участие. В тази комедия, която ще ви накара да се смеете с глас,  изпълнявайки ролята на младия и красив Масимо. Той мечтае да стане богат, без да се налага да работи. След като прави „кариера” в съблазняването на възрастни богати дами, той успява да се ожени за два пъти по-възрастна от него милионерка. Четвърт век по-късно, отегчен и уморен да се буди до вече 80-годишната си съпруга, Масимо получава

най-голямата изненада в живота си – зарязан е заради млад търговец на автомобили

Прокуден от имението си и отчаяно нуждаещ се от място за живеене, той е принуден да се премести в малък апартамент със сестра си Сара (Салма Хайек). Тук идва и основният проблем – двамата отдавна не поддържат връзка. Копнеещ да си възвърне лукса, с който е свикнал, Масимо използва племенника си и увлечението му по една от съученичките му, за да се добере до новата си цел – овдовялата ѝ баба Селест, наследила милиарди от покойния си съпруг. Докато се опитва да възвърне чара и уменията си на латино любовник, Масимо постепенно се сближава с Хуго. А това го кара да започне да осъзнава, че по-важна от любовта към парите е любовта на семейството. Обещаваме ви, че този филм ще ви накара да се смеете!

Фото кредит: IMDB
„Зад борда“

„Зад борда“ е филм, в който ще станете свидетели на една изключително непохватна измама, която ще повлече след себе си безброй недоразумения и комични ситуации. А може би и… една истинска любов. В римейка на класическия филм от 1987 г., в който взимат участие Голди Хоун и Кърт Ръсел ще видим и Еухенио Дербес. Сред звездите в тази свежа комедия се нарежда и Ева Лонгория.

Родом от едно от най-богатите семейства в Мексико, Леонардо Монтенегро е прилично разглезен, богат плейбой. Той е олицетворение на идеята за луксозен живот, изпълнен със забавления за възрастни и никаква работа. От другата страна е Кейт Съливан е здраво работеща самотна майка. Тя жонглира между палавите деца и няколкото работни места, докато учи за изпита за медицинска сестра. Тези коренно различни съдби са предопределени да се преплетат, когато Кейт е наета да изчисти последиците от поредното лъскаво парти на бляскавата яхта на Лео. Когато тя твърдо отказва на прищявката на Лео да му донесе храна, той я уволнява незаслужено, без да ѝ заплати, което дава начало на събития, които ще променят живота и на двамата.

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images

Актуално