Майкъл Империоли забранява на хомофоби да гледат сериали с негово участие

Striking writers walk the picket line outside Paramount Studios in Los Angeles, on Dec. 13, 2007.

Майкъл Империоли забранява на хомофоби да гледат сериали с негово участие

Striking writers walk the picket line outside Paramount Studios in Los Angeles, on Dec. 13, 2007.
Сподели

„Америка става все по-глупава с всяка изминала минута“. Твърдението е на актьора Майкъл Империоли, който се възмущава от езика на омразата, хомофобията в обществото и дискриминацията, подбуждана дори от държавни институции.

В петък Върховният съд излезе с решение в полза на християнски уеб дизайнер, който отказва да създава уебсайтове за еднополови сватби. Империоли има какво да каже по въпроса:

„Реших да забраня на фанатиците и хомофобите да гледат „Семейство Сопрано“, „Белият лотос“, „Добри момчета“ или който и да е филм или телевизионно предаване, в което съм участвал“.

Реагира Империоли чрез публикация в Instagram в събота.

„Благодаря на Върховния съд, че ми позволи да дискриминирам и изключвам тези, с които не съм съгласен и на които се противопоставям. САЩ! САЩ!“, написа още актьорът.

https://www.instagram.com/p/CuJwXUiuePp/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Майкъл Империоли, известен най-вече с ролите си в наградените с „Еми“ драми на HBO „Семейство Сопрано“ и втория сезон на „Белият лотос“, публикува скрийншот на новинарски репортаж със заглавие: „Върховният съд защитава уебдизайнер, който не иска да прави сайтове за гей сватби“.

Решението на съда, поставено в последния ден от месеца на гордостта, представлява опустошителен удар върху защитата на ЛГБТК, която през последните години беше подкрепена от знакови решения на най-висшата съдебна инстанция в страната, отбелязва CNN.

Подобно решение тревожи критиците, които се опасяват, че настоящият съд се е насочил към отмяна на делото за еднополовите бракове от 2015 година.

В секцията с коментари Майкъл Империоли продължава да изразява яростта си от решението, като казва, че

„омразата и невежеството не са легитимна гледна точка“. „Америка става все по-глупава с всяка изминала минута“,

казва още той.

Четете още:

Дженифър Кулидж: Спящата Красавица, която изскочи от килера със „Златен глобус“ в ръка

„Белият лотос“ стъпва в Азия, снимат трети сезон в Тайланд

Актуално