Италианска пещера привлича гастро ценители от цял свят

Фотокредит: grottapalazzese.it

Италианска пещера привлича гастро ценители от цял свят

Фотокредит: grottapalazzese.it
Сподели

Ако търсите запомнящо се гастрономско преживяване, то ресторант Grotta Palazzese в италианска пещера е вашето място. Този така интересен ресторант бързо набра популярност в интернет и влезе в така нареченият „Списък преди да умра“ на много приключенци с взискателно небце.

Самият ресторант се намира в пещера. Сърцевината й се използва за

„партита“ и „банкети“ от 1700 г., вярвате или не!

Кухнята на Grotta Palazzese е италианска, до голяма степен фокусирана върху ястия, принадлежащи към кулинарната традиция на Пулия.

Фотокредит: grottapalazzese.it

Пещерният ресторант се намира в сърцето на Полиняно а Маре, точно на брега на морето. За да стигнете до там, ще трябва да летите до Бари, а след това да шофирате.

В Полиняно има и жп гара. Ако пристигнете с влак, можете лесно да стигнете до Grotta Palazzese пеша за около осем минути.

Grotta Palazzese освен изискан и искрено интригуващ ресторант, има и

хотелска част, в която можете да отседнете

Преди да предприемете това приключение ви препоръчваме да си направите предварително резервация. Интересът към Grotta Palazzese е огромен! Особено през пиковия сезон, който е в разгара на лятото, местата в хотелската част се разграбват като топъл хляб!

Фотокредит: grottapalazzese.it

До миналата година времевият лимит за вечеря е бил два часа, като посетителите имат възможност да си изберат

двучасовият интервал, в който да се насладят на гастрономското приключение

Имайте предвид, че ако силно желаете маса с изглед към морето, то трябва задължително да сте настанени в хотелската част на Grotta Palazzese.  Останалите гости на ресторанта получават своята маса при своето пристигане.

Актуално