Тино: Първата песен, която съм пял на сцена, е на Филип Киркоров

Фотокредит: Btv

Тино: Първата песен, която съм пял на сцена, е на Филип Киркоров

Фотокредит: Btv
Сподели

Едно от набиращите скорост имена на алтернативната сцена у нас – Кирил Хаджиев-Тино, сподели интересни моменти от личния и професионалния си живот пред Стефан Попов-Чефо в подкаста на 7Arts.bgОткликни на изкуството“.

Тино, чиято звезда изгря в „Гласът на България“ през 2019 г., разказа как е получил прякора си. Колкото и невероятно да ви се струва, той не идва от лош герой в песен. Не е и умалително обръщение на майка му, а идва от тригодишния брат на една от бившите му приятелки.

Фотокредит: Eli Deli/Бар Петък
Първата песен, която съм пял на сцена е на Филип Киркоров.“,

разказа Тино за дебюта си. Освен интригуващи факти около първите си стъпки пред публика, дирижирани от една от учителките в гимназията, Тино сподели и че е организирал благотворителен концерт в училището.

Чефо провокира Тино да открехне завесата зад участието си в „Гласът на България“, където завърши на достойното второ място. В разговора двамата задълбават в търсенето на най-успешната формула за изграждане на разпознаваемо име и заключват, че

„трябва да имаш послание като артист“.

Разговорът засяга теми като кой мъжки тембър предпочитат представителите на нежния пол и защо е важно да имаме познание и респект към LGBT обществото.

В артистичния живот в крайна сметка е много важно, според мен, да го базираме на успеха на удовлетворението.“,

казва Тино, и добавя, че продуктивността винаги го намира след раздяла или стремеж към някого. „По време на едни щастливи отношения, никога не ми идва да седна (да творя за това) колко съм щастлив.“ И въпреки това, се бори срещу „лесния изход“ и насочва енергията си към осребряване на емоциите в песни.


 

Актуално

Избрано за вас