Котаракът Гарфийлд се завръща на големия екран

Фото кредит: COURTESY OF DNEG

Котаракът Гарфийлд се завръща на големия екран

Фото кредит: COURTESY OF DNEG
Сподели

Любимият на всички пухкав рижав котарак се завръща на големия екран. Sony представи ексклузивно първи кадри от „Филмът за Гарфийлд“ – предстоящия анимационен филм, в който Крис Прат ще озвучава домашния любимец.

Сред озвучителите на филма са още Самюъл Л. Джаксън, Хана Уодингъм, Брет Голдщайн, Винг Реймс, Никълъс Хоулт, Сесили Стронг, Харви Гилен и Боуен Янг.

В лентата ще видим неочакваната среща на Гарфийлд с отдавна изгубения му баща – мършавия уличен котарак Вик (озвучен от Самюъл Джаксън). След появата му рижавото коте и приятел му Оди са

принудени да се откажат от перфектния си живот

и да помогнат да Вик да извърши.

„Филмът за Гарфийлд“ е режисиран от Марк Диндал, който е автор и на филмите „Малкото пиле“ от 2005 г. и „The Emperor’s New Groove“ от 2000 г. Сценарият е дело на Пол А. Каплан, Марк Торгов и Дейвид Рейнолдс, базиран на известните герои на Джим Дейвис.

Когато беше потвърдено, че Прат ще озвучава анимационния котарак през ноември 2021 г., актьорът написа шеговито в Instagram: „Е, този понеделник не струва…”

По-рано тази година актьорът представи „Супер Марио Брос“ – анимационна адаптация на видеоигра, която спечели над 1 милиард долара в боксофис класациите. Той също така озвучи два филма за LEGO и продукцията на Pixar – „Напред“, пише People.

В предходните два игрални филма за Гарфийлд за предаването на мислите и чувствата на котарака е използван гласът на Бил Мъри. Първата лента със заглавие „Гарфийлд” излиза по кината през 2004 г. В нея проследяваме спокойния и щастлив живот на котарака и неговия собственик Джон Арбакъл (Брекин Майър). Идилията на домашния любимец обаче не продължава дълго, тъй като в къщата се настанява кучето Оди. Във втората част на филма от 2006 г. пък Гарфийлд разменя мястото си с котка с благородно потекло.

Публиката ще стане част от новите приключенията на Гарфийлд в кината от 24 май.

Фото кредит: COURTESY OF DNEG

Актуално

Избрано за вас