Ози Озбърн приемал по 46 хапчета на ден заради проблеми със здравето

Фото кредит: Getty Images

Ози Озбърн приемал по 46 хапчета на ден заради проблеми със здравето

Фото кредит: Getty Images
Сподели

Какъв би бил животът на една рок звезда, ако не е изпълнен с възходи и падения? Ози Озбърн е легенда на рок музиката, но и неговият живот се оказа изпълнен с предизвикателства, някои от които дори застрашаващи здравето му.

През 2003 г. Ози Озбърн преживява сериозна катастрофа, след която е подложен на спешна операция, заради тежки наранявания – счупена ключица, осем счупени ребра, които притискат жизненоважни кръвоносни съдове, и повреден прешлен на врата. След този инцидент на Озбърн се налага да приема до 46 хапчета на ден, за да поддържа физическото си състояние, пише „Daily Express“.

Но изпитанията за рок иконата не свършват тук. В семейния подкаст „The Osbournes“, той разказва за своите проблеми с паркинсона, като споделя, че

симптомите на болестта не го притесняват особено,

освен ако пропусне сутрешната си доза лекарства. Въпреки това, гръбначната травма остава най-голямата му пречка.

Освен 2003 г., Ози преживява и друг сериозен инцидент през 2019 г., когато пада и си влошава 16-годишните си травми. След този инцидент той е подложен на още три операции. Жена му, Шарън, разкрива в подкаста, че при първото им посещение в болницата след падането на Ози, не му била оказана правилната първа помощ. Тя казва, че се е нахвърлила на персонала и след създадения скандал е била направена рентгенова снимка. Тя показала, че има лек оток и лекарите го изпратили обратно вкъщи. На следващия ден обаче Озбърн не могъл да помести едната си ръката. И така музикантът отново се оказал в болнично заведение, този път за една седмица, докато отокът спадне. По думи на Шарън тогава не е помислила да потърси второ мнение, защото е била „шокирана какво може да му се случи.“

Според синът му – Джак, болестта на баща му винаги ще бъде „измъкване“ за лекарите, които ще обвиняват нея за здравословните проблеми на Озбърн. След случилото се той претърпял още две операции, за да отстрани пораженията, които първата му е нанесла. Всички лекари, които посещавал през годините, му казвали, че първоначалният лекар е поставил две излишни пластини с винтове. С времето те са се разглобили и са разкъсали костите около тях.

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images

Актуално