Изложба в Лондон чества 100-годишнината на „Дисни“

Изложба в Лондон чества 100-годишнината на „Дисни“

Сподели

Изложба, която се открива днес в Лондон, чества 100-годишнината на вълшебния свят на „Дисни“, съобщи Ройтерс.

От скици на Мики Маус до стъклената пантофка на Пепеляшка – архивът на Уолт Дисни е избрал произведения на изкуството, реквизит и костюми,

използвани в класически анимации

като „Снежанка и седемте джуджета“ и „Книга за джунглата“, както и игрални филми като „Круела“ и „Красавицата и Звяра“.

Повече от 250 експонатаса включени в „Дисни на 100: Изложбата“ в центъра ExCeL (Ексел). Тя започва с информация за Уолт Дисни и неговият герой Осуалд Щастливия заек, който е прототип на Мики Маус. Експонатите са подредени в 10 галерии, като сред тях има и от филми на „Пиксар“, „Марвел“ и „Междузвездни войни“, които вече са в конгломерата „Дисни“.

„Тези герои могат да останат верни и универсални в продължение на десетилетия“, каза Голдбърг, който е работил по различни герои, като се започне от Джина в анимационния филм „Аладин“ от 1992 г.

Брет Айвън, който озвучава героя на Мики Маус от 2009 г., не вижда заплаха да бъде заменен от изкуствен интелект. „Мики изисква такава топлина, че всъщност не съм отделил време да се притеснявам от това“, казва той.

Друга версия на изложбата ще бъде открита в Чикаго следващия месец.

За ден на основаването на компанията „Уолт Дисни“ е признат 16 октомври 1923 година, пише БТА. Тогава братята Уолт и Рой подписват договор с разпространителката на анимационни филми Маргарет Уинклър от Ню Йорк.

Актуално

Избрано за вас