Мартин Скорсезе и Роби Робъртсън получават награда за сътрудничество

Снимка: Matt Mahurin

Мартин Скорсезе и Роби Робъртсън получават награда за сътрудничество

Снимка: Matt Mahurin
Сподели

Дружеството на композиторите и текстописците (SCL) ще удостои Роби Робъртсън и Мартин Скорсезе с наградата „Духът на сътрудничеството“ на петите годишни награди на SCL, които ще се проведат във вторник, 13 февруари, в културния център „Скирбол“ в Лос Анджелис.

Наградата „Духът на сътрудничеството“ се присъжда за

сътрудничество между композитор и режисьор,

което е довело до създаването на забележително произведение. Робъртсън е работил на различни длъжности по

11 филма, режисирани от Скорсезе

в продължение на 45 години. Това са „Последният валс“, „Разяреният бик“, „Кралят на комедията“, „Цветът на парите“, „Казино“, „Бандите на Ню Йорк“, „Злокобен остров“, „Вълкът от Уолстрийт“, „Тишина“, „Ирландецът“ и „Убийците на цветната луна“.

Снимка: Getty Images

Досегашни носители на тази награда са Томас Нюман и Сам Мендес, Терънс Бланчард и Спайк Лий, Картър Бъруел и Братя Коен, а миналата година – Джъстин Хурвиц и Деймиън Шазел.

Роби Робъртсън почина през август миналата година на 80-годишна възраст. Във вторник, 23 януари, той получи посмъртно „Оскар“ за най-добра оригинална музика за филма „Убийци на цветната луна“. Той е

първият композитор, който получава посмъртно „Оскар“

в тази категория от 47 години насам, след като Бърнард Херман получи две посмъртни награди за музиката си към филмите „Шофьор на такси“ и „Обсебване“.

81-годишният Скорсезе е номиниран както за най-добър филм, така и за най-добър режисьор за работата си по същия филм.

Наградите на SCL ще бъдат водени от Сиеда Гарет, носителка на „Грами“, двукратно номинирана за „Оскар“ и член на SCL. Наскоро тя се събра отново с Куинси Джоунс за филма „Пурпурен цвят“. Работила е с Джоунс по албума Bad на Майкъл Джексън от 1987 г., като е съавтор на Man in the Mirror и пее беквокал на I Just Can’t Stop Loving You.

Актуално

Избрано за вас