Стачка затвори Айфеловата кула за посетители

Снимка: Pixabay

Стачка затвори Айфеловата кула за посетители

Снимка: Pixabay
Сподели

Втори пореден ден Айфеловата кула в Париж стои затворена за посетители заради стачка на служителите. Недоволството им е породено от „SETE“ – общинската компания, която се занимава с поддръжката на културния паметник, съобщава „Монд“.

Най-разпознаваемата френска забележителност спира работа за втори път в рамките на два месеца. Очакванията са, че ще остане затворена през цялата седмица. Управата от „SETE“ допуска безконтролната продажба на билети. Така биват подценявани необходимите средства за поддържка на кулата, казват стачкуващите, цитирани от АФП. Освен това, служителите настояват и за увеличение на възнагражденията си, пише „Площад Славейков“. Те посочват, че билетите за вход са повишили стойността си, но това не се е отразило на заплащането им.

„Поради стачка на част от персонала на Айфеловата кула, в момента тя е затворена. Приканваме посетителите с електронни билети да проверят електронната си поща. Извиняваме се за причиненото неудобство. Поради подновено уведомление за стачка -откриването на Айфеловата кула може да бъде нарушено и на 22 февруари. Проверете уебсайта преди да пътувате”, гласи съобщение в официалния сайт.

Билети на място е невъзможно да се купят, а посетителите, подсигурили пропуските си онлайн, са посъветвани да следят пощенските си кутии за допълнителни уточнения.

300-метровата Айфелова кула е магнит за туристи и всяка година посреща средно 6 милиона посетители.

Актуално

Избрано за вас