Почина изпълнителят на хита All By Myself Ерик Кармен

Снимка: MediaPunch/Shutterstock

Почина изпълнителят на хита All By Myself Ерик Кармен

Снимка: MediaPunch/Shutterstock
Сподели

Изпълнителят на хита от 1975 г. All By Myself Ерик Кармен почина на 74 години, съобщи ДПА, позовавайки се на съпругата на изпълнителя Ейми. 

Роденият в Охайо певец и автор на песни започва кариерата си с групата „Расбърис“ в началото на 70-те години, преди да се насочи към самостоятелни изяви. Сред известните му песни е Hungry Eyes, част от саундтрака на филма „Мръсни танци“ с Дженифър Грей и Патрик Суейзи. 

Кармен е автор на песните Almost Paradise, Never Gonna Fall In Love Again, Make Me Lose Control. 

„Нашият мил, обичан и талантлив Ерик почина в съня си“, написа съпругата му Ейми в официалния уебсайт на Кармен, пише БТА.

Първите два солови сингъла на певеца са хитове в класациите през 1976 г. И двата са изградени върху произведения на Сергей Рахманинов. Първият от тези сингли  – All by Myself,  достига номер 2 в Съединените щати и номер 12 в Обединеното кралство, където е единственият му хит в класациите. Продадени са над един милион копия и е награден със златен диск от R.I.A.A. през април 1976 г.

Вторият албум на Кармен Boats Against the Current, излиза през лятото на 1977 г. и получава смесени отзиви. В него участват беквокалистите Бъртън Къмингс, Андрю Голд, Брус Джонстън и Найджъл Олсън. Албумът прекарва 13 седмици в класацията за албуми на Билборд, като достига 45-то място.

Актуално

Избрано за вас