Дрю Баримор играе от 11-месечна, талантът ѝ се предава по наследство

Снимка: Flower Films

Дрю Баримор играе от 11-месечна, талантът ѝ се предава по наследство

Снимка: Flower Films
Сподели

Дрю Баримор е една от най-обичаните, впечатляващи и талантливи актриси в Холивуд. Тя е в светлината на прожекторите още от бебе, благодарение на това, че е родена в известно актьорско семейство. Получава първата си роля пред камера,

когато е само на 11 месеца –

появява се в реклама на кучешка храна, пише E! Online. Няколко години по-късно тя участва във филма Altered States, а големия успех постига, когато се снима в ролята на очарователната по-малка сестра Герти в класическия филм „Извънземното“.

Вече пораснала Баримор се снима във филми като „Целуни ме“, „Ангелите на Чарли“, „50 първи срещи“, „Момиче за един сезон“ и др. Тя изиграва и главната роля в сериала на Netflix „Santa Clarita Diet“ преди да стартира собствено токшоу. През годините Баримор е влизала в заглавията на вестниците по много причини, включително и заради любовния си живот. Актрисата е била омъжена три пъти – за Джереми Томас, Том Грийн и Уил Копелман, с когото има две деца – Олив и Франки.

По повод 49-ия рожден ден на холивудската звезда ви представяме някои интересни факти за живота и кариерата ѝ.

Наследството на Баримор
Снимка: The Cut

Баримор е родена в семейство с дълбоки корени в развлекателната индустрия. Баща ѝ Джон Дрю Баримор и дядо ѝ, който също носи името Джон, са известни актьори на своето време. Театралното наследство на семейството, съчетано с вродения талант на Дрю, полагат основите на забележителната ѝ актьорска кариера.

Ранната слава и „Извънземното“
Снимка: imdb

Пътят на Баримор към актьорството започва на изключително ранна възраст, което поставя началото на забележителната ѝ кариера. Още като дете

тя демонстрира естествен талант и чар,

които завладяват публиката. Пробивната ѝ роля на Герти във вечната класика „Извънземното“ я катапултира в светлината на прожекторите и затвърждава статута ѝ на изгряваща звезда само на седемгодишна възраст.

Със заразителната си усмивка, изразителните си очи и вродената си способност да общува както с колегите си актьори, така и с публиката, Баримор бързо се превръща в любимо дете актьор. Въпреки предизвикателствата на съчетаването на славата и нормалното детство, тя демонстрира

зрялост и професионализъм, надхвърлящи годините ѝ.

Детската актьорска кариера на Баримор не само поставя основите на бъдещия ѝ успех, но и служи като доказателство за нейния неоспорим талант и способността ѝ да завладява публиката от всички възрасти.

Преодоляване на лични трудности и връзката ѝ със Стивън Спилбърг
Снимка: Getty Images

Ранният досег на Баримор със славата и натиска на развлекателната индустрия се отразява негативно върху нея. Те я водят по пътя на злоупотребата с наркотици в ранна възраст. Майка ѝ също се бори със собствените си демони и в резултат на това отношенията им често са обтегнати.

Сред тези предизвикателства обаче Баримор намира неочакван съмишленик в лицето на кръстника си режисьора Стивън Спилбърг, който я кани в „Извънземното“. Разпознавайки таланта и потенциала на младата актриса,

Спилбърг се превръща в неин водач в трудните моменти.

Той предлага подкрепа и съвети, а наставничеството му и вярата му в способностите на Баримор изиграват решаваща роля в пътя ѝ към възстановяване и личностно израстване. Влиянието му ѝ помага да премине през възходите и паденията, като в крайна сметка проправя пътя ѝ да се превърне в издръжливата и успешна актриса, която е днес.

Ентусиазиран филантроп
Снимка: Getty Images

През цялата си кариера Баримор има значителен принос към благотворителни каузи. Ангажиментът ѝ да се раздава и да оказва положително въздействие върху света е очевиден в активното ѝ участие в различни благотворителни организации. Тя е силен защитник на правата и благосъстоянието на децата, като подкрепя инициативи като Световната продоволствена програма на ООН, No Kid Hungry и кампанията Baby2Baby.

Освен това – Баримор използва платформата си, за да повишава осведомеността за проблемите на психичното здраве. Тя участва и в организации като кампанията „Изправи се срещу рака“. Нейните филантропски усилия се простират отвъд паричните дарения, тъй като тя активно се занимава с практическа работа и дава гласа си за кампании, които имат за цел да създадат положителна промяна.

Автор на бестселъри
Снимка: Getty Images

Талантът на актрисата се разпростира и в литературния свят. Издала е няколко книги, сред които прочутата автобиография „Изгубено момиченце“ и сборника с искрени разкази за живота ѝ „Див цвят“. Писането ѝ отразява нейната откровена и интроспективна природа, предлагайки на читателите по-дълбоко разбиране на живота и преживяванията ѝ.

Водещ на токшоу
Снимка: CBS

През последните години Баримор добавя още една роля в репертоара си: водеща на токшоу. През 2020 г. тя стартира „Шоуто на Дрю Баримор“ – дневно токшоу, в което общува с гости от различни сфери на живота, споделя вдъхновяващи истории и обсъжда теми, вариращи от забавления до личностно израстване. Нейната

заразителна енергия и неподправено любопитство

превърнаха предаването в хит, който наскоро беше подновен за четвърта година, което допълнително затвърди присъствието ѝ в развлекателната индустрия.

Страст към виното
Снимка: Flower Films

Страстта на Баримор се простира отвъд сферата на киното и телевизията. Тя е запален любител на виното и е създала собствена марка вина, наречена Barrymore Wines. Фокусирайки се върху производството на висококачествени вина, които са достъпни за всички,

тя си сътрудничи с известни винопроизводители,

за да създаде разнообразна гама от сортове. Нейната отдаденост на изкуството на винопроизводството отразява любовта ѝ към занаятчийството и признателността ѝ към най-хубавите неща в живота.

Застъпник за психичното здраве
Снимка: Dimension

Баримор открито разказва за собствените си борби с психичното здраве, включително за миналите си преживявания с пристрастяване и депресия. Благодарение на своята честност и уязвимост, тя се превърна в

застъпник за осведоменост за психичното здраве

и премахване на стигмата. Споделяйки личното си пътуване и говорейки за важността на търсенето на помощ, тя се превърна в лъч на надежда за тези, които са изправени пред подобни предизвикателства, насърчавайки разговори, които да стимулират разбирането и съпричастността.

Flower Films и режисурата
Снимка: imdb

Продуцентската компания Flower Films, основана от Баримор и нейния бизнес партньор Нанси Ювонен, оказва значително влияние върху развлекателната индустрия. Създадена през 1995 г., Flower Films става известна с продуцирането на разнообразни филми, които са предназначени за различни аудитории и жанрове. Компанията има репутацията на

насърчаваща проекти, ръководени от жени,

и популяризираща истории, в центъра на които са силни и независими дами.

Flower Films е продуцент на няколко успешни филма, сред които култовата класика Never Been Kissed/„Целуни ме“, екшън франчайза „Ангелите на Чарли“ и научнофантастичния психологически трилър „Дони Дарко“. Под ръководството на Баримор компанията демонстрира усет към увлекателното разказване на истории и ангажимент да дава възможност на публиката да се вдъхновява.

Баримор се занимава и с режисура – прави своя дебют с филма Whip It.

Актуално

Избрано за вас