Брад Пит продуцира сериала „Z-та световна война“

Брад Пит продуцира сериала „Z-та световна война“

Сподели

Екшън блокбъстърът от 2013 г. „Z-та световна война“ ще получи своето дългоочаквано продължение под формата на сериал, а Брад Пит ще поеме ролята на продуцент. Сериалът за зомбита е получило зелена светлина от Apple и ще се излъчва в платформата Apple TV+.

Остават много неизвестни по отношение на проекта, включително дали Брад Пит ще повтори ролята си на бившия следовател на ООН Джери Лейн от филма от 2013 г.

Не е ясно дали новата продукция ще послужи като рестарт или като продължение на историята

Като се има предвид участието на Брад Пит и финала на филма от 2013 г., всяка възможност изглежда еднакво вероятна, предава БГНЕС.

Базиран на едноименния роман на Макс Брукс от 2006 г., филмът завършва с надежда за бъдещето на човечеството. Главният герой разработва ваксина, която прави ваксинираните хора невидими за ордите от зомбита. Въпреки че ваксината улеснява военните в борбата им със инфектираните, лентата намеква за предстоящата тежка битка между оцелелите и зомбитата. „Z-та световна война“ остави не просто възможност за продължение, но приходите на филма от 540 млн. долара сякаш го гарантират. Партньорът на Брад Пит в „Седем“ и „Боен клуб“, Дейвид Финчър, в един момент подписва договор за режисура на продължението, но Paramount отменя плановете си.

Въпреки че информацията така и не е потвърдена официално, през 2019 г. The Hollywood Reporter цитира „добре осведомен източник“, според когото забраната на Китай за филми за зомбита е основната причина Paramount да отмени продължението на филма. Вероятно това е част от причините, поради които франчайзът ще се насочи към стрийминг услугите.

Друго вероятно съображение е, че предстоящият сериал на Apple няма да се конкурира с „Живите мъртви“ на AMC. Докато AMC се старае да извлече възможно най-много печалба от нарастващия брой продължения на известния сериал, те по-скоро се фокусират върху любими на феновете герои, докато шоуто „Z-та световна война“ предлага на зрителите изцяло нова зомби митология, на
която да се насладят.

Засега не е ясно кой, освен Брад Пит, ще участва в сериала

Въпреки това, като се има предвид ексклузивният договор на Дейвид Финчър с Netflix, изглежда малко вероятно той да се включи. Една от основните разлики между зомбитата от предстоящия сериал на Apple и повечето образи на зомбита е, че първите не са бавни и мудни. Т. нар. „заразени“ са шокиращо бързи и се роят като насекоми, за да стигнат до жертвата си.

Фото кредит откриваща снимка: ROBYN BECK/GETTY

Актуално

Избрано за вас