Камен Донев е Сирано дьо Бержерак в Театър Българска армия

Камен Донев е Сирано дьо Бержерак в Театър Българска армия

Сподели

В три поредни вечери – на 6, 7 и 8 октомври Театър Българска армия ще зарадва публиката с нова сценична версия на превърналата се в емблематична история за Сирано дьо Бержерак.

Поднесена в брилянтен стих,

който в превода на Веселин Ханчев и режисьорската адаптация на Стоян Радев запазва, както свежестта на хумора, така и красотата на авторовото слово, пиесата на Едмон Ростан оживява на сцената на театъра в неговия юбилеен 70-ти сезон.

В музикалната среда на композитора

Славчо Николов и атмосферата на художника Никола Тороманов, на сцената, зрителите ще видят: Луизабел Николова, Ясен Атанасов, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Владимир Матеев и Ели Колева, както и студенти от Театрален колеж „Любен Гройс”.

В яркия образ на Сирано –

безпардонния присмехулник с убийствено саркастични попадения за тези, които си ги заслужават, но и с красива поетична душа, скрита зад маската на самоиронията, пред публиката ще застане Камен Донев – актьор, когото тя много добре познава и обича.

Сюжетът на пиесата пренася в XVII век.

Историята започва през 1640 г. и завършва 1655 със смъртта на Сирано (Камен Донев). Той е всепризнат поетичен талант, кадет от френската армия, когото всички ценят заради острото чувство за справедливост, неподкупността, вкуса към театъра и сприхавия нрав.

Малцина дръзват да кажат нещо срещу него,

защото е най-добрият фехтовач в Париж и охотно влиза в схватки, дори противниците да са много повече.

Но пред братовчедка си Роксана

(Луизабел Николова), в която е безнадеждно влюбен, той е мил и забавен, сърдечен приятел. Безстрашният кадет не смее да разкрие чувствата си. Причината за това е големият му нос. Но външната грозота контрастира с нежните пориви на поетичната му душа…

Първата среща със зрителите на „Сирано дьо Бержерак“ в Театър Българска армия е на 6 октомври в 19:00.

Актуално

Избрано за вас