Кевин Спейси беше откаран в болница със съмнение за инфаркт

Фото кредит откриваща снимка: Kin Cheung / AP

Кевин Спейси беше откаран в болница със съмнение за инфаркт

Фото кредит откриваща снимка: Kin Cheung / AP
Сподели

Кевин Спейси разкри, че е бил откаран в болница заради възможен инфаркт по-рано тази седмица. „Днес преживях тук нещо, което беше неочаквано“, обяви актьорът, докато говореше на 15-ия Международен филмов фестивал в Ташкент, Узбекистан, тази седмица.

По време на посещението си в музей в Самарканд той обясни: „Гледах тези необикновени стенописи по стените и изведнъж усетих, че цялата ми лява ръка изтръпна за около осем секунди и се отърсих, но веднага казах на хората, с които бях, какво се е случило, и по техен съвет веднага отидохме в… медицинския център.“

Той казва, че е прекарал по-голямата част от следобеда там, където са му били направени

„различни изследвания“,

включително ядрено-магнитен резонанс.

„Всичко се оказа напълно нормално и, разбира се, съм благодарен, че не е нещо по-сериозно“, добави той в речта си, заснета на видео, споделено от The Sun.

Инцидентът е станал в понеделник. Повече информация за настоящото му състояние не е известна. Добър знак обаче е, че е успял да присъства на филмовия фестивал, както е било планирано.

Спейси беше на филмовия фестивал, за да проведе майсторски клас за начинаещи режисьори. Събитието беше едно от първите след процеса за сексуално посегателство в Лондон, който се проведе през юли. Четирима мъже твърдяха, че Спейси ги е нападнал. По техни думи

инцидентите се случили между 2001 и 2013 г.

и всички мъже твърдят, че актьорът ги е опипвал против волята им. Един от тях споделя, че му е правил орален секс, докато е бил в безсъзнание.

Спейси беше признат за невинен по всички обвинения. Той се сблъска за първи път с обвинения в сексуално посегателство, когато актьорът Антъни Рап излезе с обвинения през 2017 г. Той обвини Спейси, че го е нападнал на парти през 80-те години на миналия век. Кевин беше признат за невинен по гражданския иск на Рап.

След твърденията на Рап още мъже излязоха с обвинения срещу Спейси и той беше изгонен от сериала на Netflix „Къща от карти“.

Наскоро Спейси се завърна на екрана с роли в „Човекът, който рисуваше Бога“ на италианския режисьор Франко Неро и с биографичния филм „Имало едно време в Хърватия“.

След тези първоначални обвинения той се държи малко по-настрана, макар че точно преди процеса в Лондон направи интересен коментар пред германското списание Zeit.

„След 10 години това няма да означава нищо“, казва той. „Работата ми ще живее по-дълго от мен и това е, което ще се помни. В момента има хора, които са готови да ме наемат в момента, в който бъда оправдан по тези обвинения в Лондон“.

Фото кредит откриваща снимка: Kin Cheung / AP

Актуално

Избрано за вас