Стартира първият книжен фестивал на площад „Славейков“ – „Musagena New Vibes Festival“

Стартира първият книжен фестивал на площад „Славейков“ – „Musagena New Vibes Festival“

Сподели

В следващите няколко дни на площад „Славейков“, книгите оживяват, като се вплитат в музикалните вибрации и артистични произведения. „Musagena New Vibes Festival“ е едно събитие, което обещава пет дни на книжно изживяване, даващо възможност на столичани да се срещнат с малки издателства, независими творци, и нови заглавия.

Фестивалът стартира на 27 септември и ще предложи разнообразна програма до 1 октомври. Входът е свободен, като събитията включват не само срещи с автори, но и кулинарни демонстрации и интерактивни работилници за децата. Откриването на фестивала бе на вчера, като всеки ден предлага различни и интересни събития.

Организаторите представят за първи път в България т.нар. „Книжен бар“, където почитателите могат да се срещнат с писатели на по питие. Сред участниците са изтъкнати автори като Виктория Бешлийска и Георги Милков. В събота, други писатели, като Георги Бърдаров и Иван Шишиев, ще имат възможността да обсъдят творбите си с читателите.

На 28 септември, фестивалът ще предложи и кулинарно събитие, с участието на Светла и Никола от „Hell’s Kitchen“ и „На кафе“, които ще демонстрират своите умения в кухнята. В неделя, децата имат възможност да се включат в работилница за рисуване на чаши, където могат да развият своята креативност и изобразителни умения.

„Musagena New Vibes Festival“ се осъществява със съдействието на множество партньори, включително Столична библиотека и Столична община. Освен това, фестивалът предлага разнообразни занаяти и демонстрации, като участващите занаятчии ще имат възможност да покажат своето майсторство пред публика.

За повече детайли и информация за участниците и програмата, можете да посетите страницата на събитието във Фейсбук.

Актуално