МЕЛОФОБИЯ – музикален спектакъл за хора, които мразят музиката

МЕЛОФОБИЯ – музикален спектакъл за хора, които мразят музиката

Сподели

На 1 октомври в деня на музиката се състоя премиерата на най-новия спектакъл „Мелофобия“.

Какво се случва в човешката душа, когато тя спре да чува музика? На този въпрос се стреми да отговори режисьора на спектакъла – Цвети Пеняшки. Той създава контрастна картина, преливаща от музика, изобразяваща най-голямата катастрофа за човешката душа – липсата на музика.

Какво трябва да се случи в живота на един човек, за да намрази музиката?

Спектакалът е изграден на основата на истински истории на хора, които, по различни причини, са „изключили“ музиката в живота си. Загубили тона и ритъма в личен план, те са достигнали степен на отчаяние, непоносимост или безразличие към музиката, която ги заобикаля. Някои стигат до пълна глухота, която заплашва самото им съществуване в този свят.

Четиримата отчаяни и изгубили посоката хора (в ролите са Милица Гладнишка, Милена Маркова – Маца, Иван Велчев, Николай Воденичаров- Никеца) търсят магически музикален компас, който да ги  насочи към живата музика скрита у самите тях.

Кой е музикалния компас и има ли го изобщо, ще разберем, ако се заслушаме в тишината.

Публиката ще чуе чисто нови авторски песни в различни жанрове

„Мелофобия“ е наситен с авторската музика на Милица Гладнишка, Мирослав Иванов и Иван Велчев. Зрителите ще чуят песни и аранжименти на известни песни в различни жанрове – рап, хард рок, естрада, стари градски песни, класическа музика. Сценогафията е дело на Мариета Голомехова, която преобръща измеренията на обикновената сцена. Костюмите са дело на Сърджан Кръстевски.

Следващите дати, на които може да гледате спектакъла „Мелофобия“ са 10 ноември и 10 декември в театър „Сълза и смях“.

Десето издание на Нощта на театрите

Актуално

Избрано за вас