ТОП 5 заглавия, които да си подариш в Световния ден на анимацията

ТОП 5 заглавия, които да си подариш в Световния ден на анимацията

Сподели

Във века на съвременните технологии и дигиталния напредък, Световният ден на анимацията заема специално място в сърцата на милиони хора по света. Този празник на изкуството се отбелязва с вълнение на 28-и октомври всяки година. Този ден ни напомня, че във всеки един от нас се крие едно пораснало дете , което все още се радва на магията на анимацията. Време е всички да си признаем, че понякога ни се иска просто да си легнем с чаша горещ шоколад в ръка, желирани мечета в другата и отново да бъдем деца за малко.

За да отпразнуваме подобаващо Световния ден на анимацията, решихме да споделим с вас няколко заглавия, подходящи както за малчуганите, така и за вас. Ако искате да почетете подобаващо днешния ден и да си подарите вълшебна събота, мястото е ясно – дигиталната стрийминг платформа за изкуство – 7Arts.bg. В специални предназначената категория за деца ще откриете много повече от анимационни филмчета и сериали за децата. Включени са още любими детски приказки под формата на куклен театър, добре познати песнички, преведени на български и още много. Днес ви споделяме някои от нашите най-любими заглавия.

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“

Някъде между Монмартър и Сен Жермен дьо Пре карикатуристът Жан-Жак Семпе и писателят Рьоне Госини се надвесват над голям бял лист хартия и вдъхват живот на палаво и симпатично момче. То ще придобие известност като малкия Никола. В този прелестен филм Семпе и Госини ще разкажат историята на своето приятелство и на съвместната си творческа кариера и ще осветлят истината за едно детство, изпълнено с надежди и мечти.

Гледай „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ тук

„Пепеляшка“

На второ място не случайно се нарежда екранизацията на една от най-популярните приказки в света. Тази за онеправданата доведена дъщеря, пленила сърцето на принца. Приказката омайва деца и възрастни, поколения наред със завладяващата си история, прекрасна музика, невероятна анимация и незабравими герои! Кой не обича вълнуващата история на „Пепеляшка“ и то разказана в детски сериал от цели 26 епизода?

Гледай детския сериал „Пепеляшка“ тук

 

„Пук“

Филмът ще ни отведе заедно с малката Лили към морското дъно в търсене на бисерчето на доброто и ще ни срещне с чудните му обитатели – малки медузки с надути бузки, обичащ да играе на криеница калкан, страшен октопод и с грозния Хрили, който оказва се, има толкова добро сърце. Създаден със смесена техника – игрален на сушата и рисуван под водата, с присъствието на екрана и с гласовете на любими актьори, с 15 чудесни песни по стиховете на Валери Петров, той несъмнено ще достави удоволствие на малките зрители.

Гледай „Пук“ тук.

 

„Весели приключения“

„Весели приключения“ e анимационна поредица, създадена специално за малки деца с развиващи се житейски умения. Състои се от колекция забавни приключения в „голямата природа“ с целия ѝ колорит и великолепие. Със сигурност няма нищо по-зашеметяващо от това да опознаем красотата на заобикалящия ни свят, а твърде често забравяме това, както и факта, че без нея животът ни би бил невъзможен. „Весели приключения“ е една отлична програма, която запознава децата с природата.

Гледай детския сериал „Весели приключения“ тук.

 

„Лист хартия“

Лист хартия, една задача, едно хвърчило… И две деца – момиченце и момченце, които намират отговора. Една приказна и поетична детска история, изпълнена с нежност и много въображение. Носеща се като хвърчило над тъмнината, съмненията и разочарованията, присъщи на сериозния свят на възрастните хора. Една лента, която ни напомня за лекотата на детските години, за свободата на фантазията и за онази специална и деликатна истина, която носим със себе си като деца.

Гледай анимацията „Лист хартия“ тук.

Актуално

Избрано за вас