Валери Йорданов отговори на Пападопулу: Вашите емоционални писания са пълни с неистини

Снимка: БГНЕС

Валери Йорданов отговори на Пападопулу: Вашите емоционални писания са пълни с неистини

Снимка: БГНЕС
Сподели

Актьорът Валери Йорданов отговори на колежката си Ана Пападопулу, която в понеделник вечер проговори за скандалите в Народния театър. В поста си Пападопулу не посочва поименно колегата си от трупата. Тя се обръща с тримата „активисти“, „самураи“ и „мускетари“, искащи оставката на Васил Василев. Най-вероятно актрисата визира именно Йорданов като човека, „целувал ръка на директора“. Звездата от спектакъла на Александър Морфов „Хъшове“ се почувства длъжен да й отговори, след като коментарите под нейната позиция се появи неговото име.

„Не мислех, че е необходимо да Ви отговарям, но Вие попрекалихте, мила ми колежке… Ще си позволя да Ви изложа много малка част от събития и факти, които може би са Ви неизвестни или не-интересни. Може би са и маловажни за „хората на изкуството“, пише Йорданов. Той продължава с това, че емоционалните писания на Пападопулу са пълни с „неистини“ и затова ще изложи фактите наяве.

Йорданов покани Пападопулу да си говорят публично

„Първият факт е, че не съм „целувал’ ничия ръка, /освен на погребения на мои предци/. А на въпроса „защо съм стиснал ръката на директора“ ще отговоря с думите, които му казах тогава: „Успех и успешен сезон на всички ни.“, казва още той. Валери допълва, че неколкократно е предложил на директора да поговорят публично, но на предложението му не било отговорено. В следващите редове той отправя същата покана и към Пападопулу, за да може да я „осветли и да не остане в емоционално неведение“.

„Скъпа колежке Ани… Уверявам Ви, че основният мотив да има театър са зрителите и вчера над 1300 от тях внесоха своята подписка. Преди това бяха събрани повече от 6000 гласа в подкрепа на Ал. Морфов, а над 1000 зрители от Пловдив и Асеновград бойкотираха ръководството, а не Народния театър. Точно защото обичат театъра и не приемат управлението му. С радост и загриженост, ако приемете поканата ми, ще Ви предоставя дългия списък с факти и въпроси…
Ваш колега: Валери Йорданов
/не Ви целувам ръка, извинете ме за нетактичността/“, завършва поста си във Фейсбук Валери Йорданов.

Както Art Portal вчера писа, актрисата Ана Пападопулу сподели своята позиция за скандала с Камен Донев и случващото се в театъра. Вижте какво сподели тя тук.

Фото кредит откриваща снимка: БГНЕС

Актуално