Careless Whisper на Джордж Майкъл удари милиард гледания в YouTube

Careless Whisper на Джордж Майкъл удари милиард гледания в YouTube

Сподели

Видеото към Careless Whisper – култовият хит на Джордж Майкъл oт 1984 г, премина границата от 1 милиард гледания  YouTube, съобщи Variety.

През 2023 г. песента, на която са се правели деца през 80-те, е имала средно по 400 000 гледания

Careless Whisper, първоначално е включена в албума на Make It Big на дуета Wham! в състав Джордж Майкъл и Андрю Риджли, e качена в YouTube едва през октомври 2009 г.

Емблематичната балада, която се отличава с характерен саксофонен риф, е осмата песен от 80-те години на миналия век, чийто клип се присъединява към клуба на YouTube с милиард гледания.

Първата песен с подобно постижение е Sweet Child O’ Mine на Guns ‘N’ Roses

Останалите са Take On Me на A-Ha, Billie Jean на Майкъл Джексън, Never Gonna Give You Up на Рик Астли, Girls Just Want To Have Fun на Синди Лопър, The Final Countdown на Europe и Every Breath You Take на Police.

Careless Whisper е първият солов хит на Джордж Майкъл.

Създава песента, когато е едва 17-годишен и работи като DJ в ресторант

Докато се вози в автобуса на път за работа, чува мелодията в главата си. След това пише текста. По-късно Майкъл е уволнен от ресторанта, защото пуска музика, която собственикът не харесва. Но последната нощ, преди да си тръгне, той пуска на гостите демо версията на Careless Whisper. Дансингът се пълни като сигурна индикация, че Майкъл има светло бъдеще като хитмейкър.

Актуално

Избрано за вас