Почина 25-годишния актьор Ангъс Клауд от сериала „Еуфория“

Фото кредит: JEFF KRAVITZ/FILMMAGIC

Почина 25-годишния актьор Ангъс Клауд от сериала „Еуфория“

Фото кредит: JEFF KRAVITZ/FILMMAGIC
Сподели

На 25-годишна възраст почина актьорът Ангъс Клауд, който участваше в хитовия сериал на HBO „Еуфория“. Клауд, който изпълняваше ролята на наркодилъра Фезко „Фез“ О’Нийл в тийнейджърската драма, е починал в понеделник в семейния си дом в Оукланд, Калифорния. Новината съобщи негов публицист.

„С натежало сърце днес трябваше да се сбогуваме с един невероятен човек. Като артист, приятел, брат и син, Ангъс беше специален за всички нас по толкова много начини. Миналата седмица той погреба баща си и интензивно се бореше с тази загуба. Единствената утеха, която имаме, е знанието, че Ангъс вече се е събрал с баща си, който беше най-добрият му приятел. Ангъс беше открит в разговорите за битката си с психичното здраве и се надяваме, че кончината му може да бъде напомняне за другите, че не са сами и не трябва да се борят сами с това в мълчание“, пишат те.

„Надяваме се, че светът ще го запомни с хумора, смеха и любовта му към всички. Молим за неприкосновеност на личния ни живот в този момент, тъй като все още преработваме тази ужасяваща загуба“, допълва семейството му.

Причината за смъртта все още не е посочена

Преди две седмици Клауд публикува снимка на баща си в Инстаграм и написа, че му липсва.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angus Cloud (@anguscloud)

Източник, близък до семейството му, заяви пред „Entertainment Tonight“, че той „се е борил с тежки мисли за самоубийство“, след като се е върнал от Ирландия, където е погребал баща си.

„Изключително сме натъжени от кончината на Ангъс Клауд. Той беше изключително талантлив и обичана част от семейството на HBO и Euphoria. Изказваме най-дълбоки съболезнования на приятелите и семейството му в този труден момент“, се казва в изявление на HBO.

Клауд има незначителни актьорски участия в два филма – „Северен Холивуд“ и „Линията“. Освен това се е появявал в музикални видеоклипове за изпълнители, сред които Becky G, Karol G и Juice WRLD. Кариерата му наистина потръгва, след като печели ролята на Фез, гимназиален наркодилър в „Еуфория“. Според интервю за GQ от 2019 г. Клауд не е имал истински стремеж да стане звезда или дори актьор. Преди да получи голямата роля, той работил в заведение, когато един ден неочаквано бил спрян от кастинг агент.

„Бях объркан и не исках да ѝ дам телефонния си номер. Помислих, че това е измама“, казва Клауд за случката.

Ангъс Клауд в сериала „Еуфория“ / Фото кредит: EDDY CHEN/HBO

След като се излъчва за първи път през юни 2019 г., „Еуфория“ бързо се превръща в хит и до 2022 г. е най-коментираното телевизионно предаване в Туитър за десетилетието в САЩ. Успехът на сериала е изненада за актьора. Той казва: „Разликата между мен и всички останали известни хора е, че те в по-голямата си част са се опитвали да станат известни“.

През 2022 г. актьорът е обявен за новото лице на Polo by Ralph Lauren Fragrances.

Фото кредит откриваща снимка: JEFF KRAVITZ/FILMMAGIC

Актуално

Избрано за вас