Анимацията „Феята вещица“ е в официалната селекция на „Трайбека“

Анимацията „Феята вещица“ е в официалната селекция на „Трайбека“

Сподели

Късометражната анимация на българското студио „Зографик Филмс“ – „Феята вещица“ е в официалната селекция на Филмовия фестивал „Трайбека“.

Късометражният анимационен филм е базиран по книгата на Брижит Мине. Илюстрациите са от Карл Кнот – един от най-утвърдените и влиятелни художници на детски книги в света.


Българското студио „Зографик Филмс“, което работи и по последния хитов видеоклип на Влади Ампов-Графа „Вековна гора“, е копродуцент на анмацията заедно със CineVenture.

Фотокредит: Tribeca Film Festival

Тазгодишното издание на филмовия фестивал „Трайбека“ започна на 7 юни и бе открит от неговия основател, актьорът Робър де Ниро, който получи ключа на Ню Йорк от кмета Ерик Адамс.

Филмовият фестивал „Трайбека“ е основан през 2001 г. от Де Ниро и продуцентите Джейн Розентал и Крейг Хаткоф, за да популяризира културата и туризма в центъра на Ню Йорк – Манхатън – след терористичните атаки в САЩ на 11 септември 2001 г.

Филмовото събитие насочва вниманието към независимите продукции.

Тазгодишното издание насочва прожекторите към своя основател по повод предстоящия му 80-годишен юбилей. „De Niro Con“ е тридневен рожден ден за Робърт де Ниро. Има възстановки на емблематични филмови декори, завладяващи инсталации, прожекции на класически филми, музикални изпълнения и дискусионни разговори.

Фестивалът продължава до 18 юни.

Четете още:

Генди Тартаковски работи с българско студио по екшън анимация за HBO

„Да намериш дом“ триумфира на фестивала Фастнет в Ирландия

Анри Кулев и „Меко Казано“ с голямата награда на СБФД за анимационен филм

Актуално