Посрещаме Джулая с музика и танци до зори

Посрещаме Джулая с музика и танци до зори

Сподели

Първият юлски уикенд идва с усещането за лято, свобода и много добро настроение. Посрещането на първите слънчеви лъчи – на Джулая, със сигурност е събитието, което хората на свободния дух чакат с нетърпение. А най-предпочитаната дестинация – морето.

Класика за първата юлска утрин е Камен бряг. А тази година песента на Uriah Heep ще звучи с гласа на Рони Ромеро.

На централния плаж в Бургас хедлайнери ще са УИКЕДА. В програмата за бургаския Джулай ще се включат Cool Den, както младата група „Шантаж”. Загрели от участието си в първия „SHOOL OF ROCK FEST”, проведен на балюстрадата до КЦ „Морско казино”, в купона се включват и 4 училищни банди от морския град.

July Morning в Бургас започва още в 18 часа днес, а повече за програмата има ТУК.

„По-полека“ на Midalidare Rock In The Wine Valley

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени ще посрещнат July Morning на 1 юли на сцената на фестивала в долината на виното MIdalidare Rock 2023.

Те ще се качат на специална сцена на хълма в 5:00 часа сутринта, за да изпълнят своите добре познати и станали любими на няколко поколения хитови песни.

Рок фестивалът в долината на виното продължава до 2 юли.

Откриването на третото му издание е днес с легендарната рок група Scorpions.

Втората вечер в чирпанското село Спасово ще бъде разтърсена от шведите Europe, които са на турне по повод 40 години от издаването на дебютния им запис, носещ името на групата.

Последната фестивална вечер е посветена на още качествена тежка музика. На сцената ще се качат нидерландските симфоник метъли Epica. Тридневният музикален маратон ще бъде закрит от немските хеви метъл легенди Helloween със специален фестивален сет в неделя.

Още за Midalidare Rock In The Wine Valley може да откриете на официалния сайт.

За столичани и ентусиасти, които предпочитат да посрещнат изгрева в планината, вместо на морето, Черни връх е за всички!
Фотокредит: Уикипедия

Разбира се има и специална организация, организирано от Decathlon и фитнесите Next Level. Началото на прехода е в 03:00 часа сутринта на 01 юли на спирката срещу хотел „Морени“. Точно в 03:30 групата ще потегли в посока към Черни връх с леко към умерено темпо, а трасето е от камениста пътека с лек наклон, с изключение на последните 300 метра, където денивелацията е по-ясно изразена. Около 5:00 часа сутринта ще има йога практика на върха преди слънцето да се покаже.

Повече за прехода може да научите ТУК.

През целия уикенд едно предимно вкусно събитие ще се настани удобно в чаровната Posta PopUp на ул. „Веслец“ 84 – до Столична митница и складовете Деспред, в София.

Този нов фестивал, хибриден формат от Бакхус и наследник на StrEAT Fest, носи името

GourmEAT the future.

Докато организатори и посетители търсят мисъл и смисъл отвъд днес и сега, с поглед към утрешния ден и отвъд, пространството ще бъде обхванато от демонстрационно готвене, работилници и лекции.

Ще има крафт бири и вина, десерти и джелато, които да се консумират на място, а фермери и производители на страхотни продукти, ще пакетират за вкъщи.

Ина Герджикова ще дава практични съвети за зеленинки на балкона, а Александър Кюркиев с най-лютите чушлета от Chilli Hills ще търси решения на проблемите и проблеми в решенията между занаятчийското и масовото производство.

Виктория Балтутите ще говори за „зелените“ ресторанти и те ли са новите рок звезди.

Вторият фестивален ден ще започне с Константин Таквор от седми сезон на кулинарната надпревара Masterchef, който ще приготви на място брънч за двама с остатъчни продукти.

Още за GourmEAT the future има на Facebook страницата на събитието.

Актуално

Избрано за вас