Бъкингам разпрати поканите за коронацията на Чарлз III

Бъкингам разпрати поканите за коронацията на Чарлз III

Сподели

Бъкингамският дворец официално разпрати поканите за коронацията на Чарлз III и Камила и публикува официалния нов портрет на двойката.

Фотограф е Хюго Бърнанд.

Снимката е направена през март в Синия салон в Бъкингамския дворец

В поканата за историческото събитие съпругата на Чарлз III, чиято титла досега бе „кралица консорт“, вече е записана като „кралица Камила“.

 

Коронацията ще се състои на 6 май в Уестминстърското абатство пред 2000 гости. Българският цигулар Васко Василев ще бъде концертмайстор на оркестъра.

Coronation Orchestra  ще обедини елитни музиканти от всички оркестри в Обединеното Кралство

и ще бъде дирижиран от сър Антонио Папано.

Поканите са отпечатани върху рециклирана хартия с детайли от златно фолио. Дизайнът на художника Андрю Джеймисън – от Гилдията на творците, чийто почетен член е кралят, символизира пролетта и възраждането, в чест на новото управление.

Поканата е богато илюстрирана, виждат се изображения на дървета, цветя и птици.

Не е тайна, че британският крал е запален еколог. Дизайнът е допълнен с листа на дъб, бръшлян и глог, както и с емблематичните цветя на Обединеното кралство.

Специална роля в церемонията ще имат 9-годишният принц Джордж, а също и тримата внуци на кралица Камила.

Тържествата за коронацията на крал Чарлз III и кралица Камила ще включват грандиозна процесия, концерт в парка и светлинно шоу.

Американският президент Джо Байдън няма да присъства на коронацията. От негово име за Лондон ще отпътува съпругата му Джил. Байдън е разговарял с крал Чарлз по телефона и е изразил желанието си да посети Великобритания в бъдеще, информират световните медии.

Актуално

Избрано за вас