Танцовата академия в Манхайм търси таланти в София

Танцовата академия в Манхайм търси таланти в София

Сподели

Броени седмици остават преди София да стане домакин на международния танцов конкурс Dance Grand Prix Sofia 2023.

Танцовото събитие ще се проведе в първия уикенд на месец юни.

По време на Dance Grand Prix Sofia 2023, представители на едно от най-старите и престижни танцови училища в Европа ще търсят ново поколение таланти, готови да поемат по пътя на професионалното танцово образование.

Танцовата академия в Манхайм е една от най-старите образователни институции в сферата на танцовото изкуство в Германия.

Историята на училището може да се проследи далеч през 18 век – в славната епоха на балета. Класическата европейска балетна традиция е в основата както на класическия репертоар, така и в голяма степен на съвременните танцови стилове. Вярна на традициите си да дава най-добро образование на своите възпитаници, Танцовата академия постоянно кани чуждестранни гост-преподаватели, организира майсторски класове, интрензивни курсове, уъркшопи по теми, свързани с най-актуалните течения в танцовото изкуство.

Проф. Грант Скругс е дългогодишен преподавател в престижното училище. Той ще участва в Dance Grand Prix Sofia 2023, не само като жури, оценявайки изпълненията на сцената, но и ще работи с част от участниците в рамките на специални майсторски класове.

„Нямам търпение да се срещна с всички талантливи участници в Dance Grand Prix Sofia 2023“,

споделя проф. Скругс и добавя:

„В Танцовата академия постоянно търсим млади таланти. Ще ми бъде интересно да се запозная с младежите по време на Dance Grand Prix Sofia 2023.“

 

Световни имена в сферата на танца пристигат в София

 

Актуално

Избрано за вас