Иво Димчев кани на „Селфи концерт“ във Виена

Иво Димчев кани на „Селфи концерт“ във Виена

Сподели

Иво Димчев гостува със своя „Селфи концерт“ във виенския Академик театър. Датите са 28 и 30 юли, а събитието е част от афиша на 40-ия международен танцов фестивал „ИмПулсТанц“.

Той ще се проведе от 6 юли до 6 август 2023 година в австрийската столица,

съобщават от Бюрото за международни връзки на Община Виена.

„Харесва ми идеята за такъв концерт, където хората си правят селфита с мен, докато аз пея“, споделя артистът.

„Селфи концерт“ е ексцентричен хибрид между различни музикални жанрове , стендъп и танцов пърформънс. В последното главни герои са хора от публиката. По традиция Димчев ги провокира да се включат с импровизирана хореогрфия, целувка, или директна симулация на секс.

Разбира се, това става срещу директно заплащане на сцената от порядъка на 40 до 200 долара.

Основан през 1984 г., Международният танцов фестивал „ИмПулсТанц“ се превърна в най-големия фестивал за съвременен танц и пърформанс. Всяко лято той представя разнообразна програма с представления, работилници, изследователски проекти и музикални изпълнения. Тази година

в програмата са включени 68 продукции на 56 артисти и танцови компании на 21 различни места

в града. Сред тях са десет световни премиери, 39 австрийски и девет пиеси от цикъла „Млади хореографи“.

Откриването на тазгодишното издание в двора на Квартала на музеите (MuseumsQuartier) бе поверено на австрийската хореографка Дорис Улих. Входът е свободен за всички почитатели на съвременния танц, които ще могат да се включат в танците след края на спектакъла.

Сред участниците ще бъдат много известни имена, сред които иконите на постмодерния танц Лусинда Чайлдс и Робърт Уилсън, танцовата трупа на Мари Шуинар с пиесата „М“, Мег Стюарт, Марк Томпкинс, Марина Отеро, Кристиан Ризо и много други.

 

Актуално