Хотелиерите в Стокхолм благославят Бионсе – концертите й са повишили приходите им двойно

Фотокредит: Beyonce

Хотелиерите в Стокхолм благославят Бионсе – концертите й са повишили приходите им двойно

Фотокредит: Beyonce
Сподели

Хотелиерският бизнес благославя избора на Бионсе да започне световното си турне Renaissance в Стокхолм.  Дългоочакваното събитие през май е довело до почти троен скок на цените на хотелите и ресторантите в района, съобщават от Danske Bank, най-голямата банка в съседна Дания.

От учреждението изчисляват, че допълнителното търсене на леглова база от страна на феновете стои зад

две трети от повишенията на цените в сектора на хотелиерството през май.

Това от своя страна допринася за по-скромен спад на общата инфлация от очакваното. Годишната инфлация на потребителските цени се е понижила до 9,7% през май от 10,5% през предходния месец. Това показва официалната статистика, докато икономисти, анкетирани от Reuters, прогнозираха по-рязко забавяне до 9,4%.

Фотокредит: Beyonce

„Това определено не е нормално“, казват от Danske Bank пред CNN. „Звездите идват тук през цялото време, но рядко виждаме ефекти като този.“

Оказва се, че много фенове са пътували до Швеция за двата концерта, тъй като билетите са били сравнително по-евтини, отколкото другаде в Европа. „Евтината“ шведска валута е увеличила покупателната им способност. Фенове от САЩ на Бионсе споделиха наскоро, че им излиза

много по-евтино да си закупят билети за концертите в Европа, отколкото за тези в Америка.

Като тук не бива да забравяме, че влизат какви ли не такси, като самолетни билети, хотели и какво ли още не.

Фотокредит: MASON POOLE

От Danske Bank отбелязват, че „има ограничен брой хотели и места за настаняване в района на Стокхолм“, добавяйки, че хотелите на разстояние до 50 километра от столицата са повишили цените си в резултат на това.

Все пак те очакват ефектът на Бионсе да е краткотраен, като цените на хотелите вероятно ще паднат през юни.

Брус Спрингстийн трябва да изнесе три концерта в шведския град Гьотеборг по-късно този месец, което може да окаже натиск върху цените, но това не е толкова вероятно.

Актуално

Избрано за вас