Universal Music качи на трупчета маркетинга на Rammstein заради секс скандала

Universal Music качи на трупчета маркетинга на Rammstein заради секс скандала

Сподели

Universal Music качи на трупчета работата си с Rammstein, докато тече разследване по случая с обвиненията в сексуално насилие срещу Тил Линдеман, предаде Франс прес.

„Обвиненията срещу Тил Линдеман са шокиращи за нас.

Изпитваме най-голямо уважение към жените, които толкова смело говориха публично по този въпрос“, се посочва в изявлението, направено от лейбъла.

„Преустановихме дейностите, свързани с маркетинга и промотирането на записите на групата до второ нареждане“, казват още от компанията.

През последния месец в социалните мрежи бяха тиражирани детайлни разкази на жени за опитите на Линдеман да спи с тях по време на, или след концерт. Според една от тях – Шелби Лин, групата си има човек, който прави кастинг за потенциални секс партньори на вокалиста.

Избраните момичета попадат на подгряващо парти за концерта, а след това и в опасна близост с певеца.

Това се случило и със Шелби по време на концерт във Вилнюс през май.

Линдеман отрича твърденията, а адвокатите му ги окачествиха като „неверни, без изключение“.

Германският министър на културата Клаудия Рот каза, че разследването срещу фронтмена на Rammstein

„подчертава факта, че тези обвинения трябва да бъдат взети насериозно“

В интервю за берлинския всекидневник „Тагесшпигел“ Рот призова организаторите на концерти да вземат мерки, за да гарантират безопасността на феновете.

Ескалиращият скандал около Линдеман доведе до отмяната на всички партита след концертите на Rammstein в Мюнхен миналата седмица.

Купон няма да има и на концертите на групата в Берлин през юли

Докато тече разследването Линдеман вече търпи драстични загуби. Германското издателство KiWi прекрати договора си с него за издаване на следващата му стихосбирка. В Швейцария, където Rammstein трябва да изнесат два концерта в края на месеца, тече петиция за бойкот на събитието.

 

Фотокредит откриваща снимка: Getty Images

Актуално

Избрано за вас