Постановка по „Игрите на глада“ ще се играе на лондонска театрална сцена

Постановка по „Игрите на глада“ ще се играе на лондонска театрална сцена

Сподели

На театралната сцена в Лондон догодина ще бъде поставена първата адаптация на романите от трилогията „Игрите на глада“ на Сюзан Колинс и заснетата по тях успешна филмова поредица, съобщи Ройтерс.

Ирландският драматург, сценарист и режисьор Конър Макферсън е адаптирал за театъра първата книга от антиутопичната трилогия на Колинс. Както и първия филм от поредицата „Игрите на глада“. В него носителката на „Оскар“ Дженифър Лорънс се превъплъти в образа на героинята Катнис Евърдийн.

Режисьор на постановката ще бъде Матю Дънстър, драматург и бивш заместник-директор на Шекспировия театър „Глоуб“, пише БТА.

„Да получиш благословията на Сюзан Колинс да адаптираш

„Игрите на глада“ за театрална сцена,

е едновременно смиряващо и вдъхновяващо. Тя е създала класическа история, която сега продължава да отеква повече от всякога“, се посочва в изявлението, направено от Конър Макферсън.

„В свят, в който самата истина изглежда все по-достъпна, „Игрите на глада“ по красив начин изразява ценностите на издръжливостта, самоупованието и независимото морално търсене, особено за по-младите хора“, допълва той.

„Това е свръхзаредена история от най-висока класа и аз съм изключително развълнуван да я представя на ново поколение театрални зрители и на дългогодишните и предани фенове на Сюзан Колинс“, казва още Конър Макферсън.

Писателката на свой ред сподели, че е много развълнувана от сътрудничеството с Макферсън и Дънстър. Те представят своята динамична и новаторска интерпретация на „Игрите на глада“ на лондонска сцена.

Филмите „Игрите на глада“ събраха над 2 милиарда долара в световния бокс-офис. Поредицата пренесе на голям екран историята на Сюзан Колинс за потиснатите жители на Панем. Те са принудени да се състезават в ежегодно гладиаторско състезание до смърт.

Предисторията на „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по план трябва да излезе на екран в средата на ноември. В нея действието се развива 64 години преди първата част от трилогията на Сюзан Колинс. Участват Рейчъл Зиглър, Том Блайт и Вайола Дейвис.

Актуално

Избрано за вас