Ридли Скот готви нова изненада след „Наполеон“ и „Гладиатор“

Фото кредит: Getty Images

Ридли Скот готви нова изненада след „Наполеон“ и „Гладиатор“

Фото кредит: Getty Images
Сподели

85-годишният режисьор Ридли Скот продължава да работи с пълна пара. От началото на пандемията от Covid-19 той е  създал три игрални филма, един късометражен и е режисирал два телевизионни епизода. В момента е в средата на изготвянето на продължението на „Гладиатор“ с участието на Пол Мескал.

„Това е нормалното ми темпо. Вече набелязвам филма, който ще направя догодина след „Гладиатор“. Това е начинът, по който работя“, казва самият той.

Една от най-нашумелите продукции на Скот в последно време е „Наполеон”. Премиерата на лентата предстои да се състои на 24 ноември.

„За Наполеон са написани 10 400 книги. Когато има толкова много творби, за който и да е човек в историята, има адски много спекулации”, коментира Скот.

Неговата версия на „Наполеон“ се отличава с бомбастични екшън сцени. Историята е структурирана около четири битки: обсадата на Тулон, битката при Аустерлиц, опасната руска кампания през 1812 г. и Ватерло.

„Битките са лесни. Характеристиките на толкова важен човек и истинските му отношения със съпругата му императрица Жозефина бяха доста сложни за изпълнение”, споделя той, цитиран от CNN.

Според него ухажването, бракът и раздялата на Наполеон и Жозефина добавят психосексуално измерение към филма.

„Това е най-странната история, с която съм се запознавал, но се влюбих в нея“, признава Скот.

В ролята на Жозефин влиза Ванеса Кърби, а Наполеон е поверен на Хоакин Финикс.

Двамата се събират отново повече от две десетилетия, след като актьорът се появява в „Гладиатор”

„Никой не може да каже, че е най-добрият актьор в света, но Хоакин е един от малкото най-добри“, категоричен е режисьорът.

Фото кредит: Getty Images

Актуално

Избрано за вас