Комедията „Слуга на двама господари“ открива сезона във Великотърновския театър

Комедията „Слуга на двама господари“ открива сезона във Великотърновския театър

Сподели

Великотърновският театър започва новия сезон с премиера и турнета в 13 града, съобщиха от културната институция. Първият премиерен спектакъл за сезона е комедията „Слуга на двама господари“ на Карло Голдони. Той ще бъде представен пред публиката днес от 19 ч. в голяма зала на МДТ “Константин Кисимов“.

Комедията ще пренесе зрителите в 60-те години на XX век в колоритната Южна Италия и ще предложи

истински карнавал от образи,

много музика, песни и танци, предава БТА. Творческата идея е на режисьора Димитър Шарков, който е автор и на сценичната версия на пиесата. Сценографията и костюмите са на художника Антоанета Костова. Хореографията е на Катя Богданова, а помощник режисьор е Румяна Атанасова. В комедията участват актьорите Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова и Стефка Златкова заедно с балета на театъра. В четири града – Пловдив, Велинград, Севлиево и Павликени, ще бъде представен през септември концертът „Дихание“ с участието на Орлин Горанов, солисти и оркестъра на великотърновския театър.

Концертът „Мюзикъл и рок“ с  музикантите от Б.Т.Р. и артистите от Великотърновския театър ще разтърси откритите сцени в Бургас и Ямбол. На 13 октомври в зала 1 на НДК Б.Т.Р. ще отбележи

30-годишнината на групата с грандиозен концерт,

в който ще участва и симфоничният оркестър на великотърновския театър. За първи път почитателите на групата ще чуят песните от 30-годишната история на бандата в нови аранжименти, адаптирани за рок група и симфоничен оркестър.

Със своя нов творчески проект „Вечерта на мюзикъла“, с участието на звездния дует на Дони и Нети, екипът на великотърновския театър ще се представи пред публиката в Хасково и Сливен. На концертите музикалното семейство ще излезе на сцената заедно с хора и новосъздадената джаз формация на театъра, а диригент е Яница Първанова. В програмата участват и солистите на МДТ Пламен Кумпиков и Кристина Стоименова.

През септември почитателите на изкуството в пет града – Бургас, Ловеч, Своге, Мездра и Луковит, ще аплодират спектакъла „Не сме от тях“ по разказите на Чудомир. С него артистите от драматичния състав на МДТ завоюваха наградата „Комедиен хит на сезона“ на Чудомировите празници в Казанлък.

Актуално

Избрано за вас