Иво Сиромахов с нова детска книга

Снимка: Издателство "Сиела"

Иво Сиромахов с нова детска книга

Снимка: Издателство "Сиела"
Сподели

Новата книга на сценариста Иво Сиромахов носи заглавието „Тони и Гари обикалят света“. Разказва за двама приятели, които тръгват на шеметно приключение из различни епохи.

Сюжетът ни среща със знаменити личности, на които дължим открития, знания, изкуство, исторически събития:

Главният герой се казва Тони. Той е малко момче, което мечтае да открие изчезналите си родители, а Гари е най-добрият му приятел – забавното говорещо куче, с което живее в близост до гората. Когато Тони получава ценен подарък – вълшебен цилиндър, който може да го пренесе мигом във всяко време и на всяко място по света, двамата предприемат нечувано приключение – шеметна и забавна обиколка из различни епохи. Срещат се с прочути личности от световната история и митология – Сократ, Цезар, Клеопатра, Галилео Галилей, Леонардо да Винчи, Нютон и кой ли още не.

Другият главен герой е кучето Гари. Авторът приканва бъдещите читатели на книгата със забавление, удоволствие и хумор, през които са представени важни факти от историята на човечеството. Като основна тема в книгата е заложено приятелството.

Самият автор споделя, че посещава различни български училища с желанието да чете приказки на деца в различни възрастови групи.

Иво Сиромахов е писател, драматург и сценарист. Автор е на 23 книги и 11 театрални пиеси. Последният му роман „Бай Тошо“ е сатира за днешното разпадащо се общество. Той е носител на „Наградата за дебют в областта на изкуствата“ през 1995 г. Водещ е на „Шоуто на Слави” по тв 7/8. Завършил е НГДЕК, а по-късно и  НАТФИЗ.

Актуално

Избрано за вас