Влизаме в Шенген по въздух и вода: Какви ще са промените по границите?

Снимка: Pixabay

Влизаме в Шенген по въздух и вода: Какви ще са промените по границите?

Снимка: Pixabay
Сподели

Обратното броене вече започна и точно в полунощ страната ни официално ще стане част от Шенген по въздух и вода.

„Най-важното е, че сме готови на всички летища, на всички морски гари, да работим по новите правила от полунощ“, заяви шефът на „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов. По думите му

процесът ще бъде много по-бърз,

когато се прибираме от държава от Шенген.

По думите му служителите на „Гранична полиция“ ще продължат с проверките на случаен принцип на лица, които имат съмнително поведение. Той коментира и как ще пътуват родителите с деца при новите правила, предаде Нова телевизия.

„Ако единият родител не желае детето му да пътува, има своите права да го заяви. Първо той може да откаже да се издаде документ за пътуване на детето – паспорт. Ако вече му е издаден такъв, единият родител има право да подаде молба в съда по местоживеене и той автоматично издава забрана за пътуване на това дете. Ако другият родител се опита да го изведе извън страната, това вече ще бъде престъпление“, заяви Златанов.

Той увери, че продължават усилията за приемането ни в Шенген и за сухопътните ни граници. Началникът на „Гранична полиция“, подчерта че работата по българо-гръцката граница е подобрена.

Той подчертава, че са си дали лимит да не се чака повече от 40 минути при пътуването ни към Гърция.

Актуално

Избрано за вас