Риза на Принс беше продадена за над 33 хиляди долара

Фото кредит: AP

Риза на Принс беше продадена за над 33 хиляди долара

Фото кредит: AP
Сподели

Емблематичната бяла риза с жабо, която Принс носи по време на легендарното си изпълнение през 1985 г. на 12-ите годишни Американски музикални награди, е продадена на търг за 33 219 долара, съобщава CBS.

Ризата е изработена по поръчка за Принс и се превръща в символ на уникалния стил и сценично присъствие на музиканта. Той я носи и по време на турнето си “Purple Rain Tour“ през 1984 и 1985 .

Търгът се проведе в интернет от 25 октомври до 16 ноември. В този период бяха продадени сценични костюми, китара и различни бижута и принадлежности на Принс

за общо 675 000 щатски долара.

Събитието, носещо името „Модата на Принс“, се организира от малка бостънска аукционна къща “RR Auction“. Тя вече е предлагала за продан принадлежности на Принс през 2018 г.

От аукционната къща казват, че „обширната колекция представя еволюцията на гардероба на Принс през цялата му кариера, включвайки елементи от емблематични епохи като Purple Rain, Lovesexy, Parade и Sign ‘O’ the Times“.

Цялата колекция е била притежание на френски бизнесмен, който 20 години е бил сред приближените на Принс, уточняват организаторите. Според „Ню Йорк таймс“ бизнесменът се нарича Бертран Брилоа. Именно той е убедил роднините на многоликия американски творец, че той е едновременно музикален гений и модна икона. След това Бертран Брилоа купувал и събирал  дрехи, бижута и аксесоари на Принс.

“RR Auction“ твърдят, че продавачът е закупил предметите директно от дизайнери, които са работили в тясно сътрудничество с музикалната звезда, както и от други аукционни къщи. Планът му е бил да създаде музей, посветен на рок звездата, която почина през 2016 г. след свръхдоза фентанил, пише CNN.

Китарата му Blue Schecter Cloud е купена за 64 514 щатски долара. Продадени са и сините му сценични ботуши с високи токове – за 24 079 щатски долара.

Фото кредит: AP

Актуално

Избрано за вас