Маца в „Откликни на изкуството“: Телевизията е „чао, чао“

Маца в „Откликни на изкуството“: Телевизията е „чао, чао“

Сподели

„Телевизията става едно безсмислено нещо, откъдето ни се хвърлят стресови ситуации и вредни мисли. Ще кажем скоро „чао“ на телевизията, в интернет нещата се случват много по-бързо и по-лесно.“ Това казва актрисата Милена Маркова – Маца пред водещия на подкаста „Откликни на изкуството“ Стефан Попов-Чефо.

Маца гостува в подкаста на 7arts.bg

през януари и влиза в Топ 5 на най-доброто от втория сезон.

Актрисата разказва за студентските години в класа на Стефан Данаилов, забавните моменти от „Аламинут”, спомените от снимачната площадка на комедийния сериал „Етажна собственост” и още куп култови моменти.

Пето поколение актриса

„И майка ми, и баща ми се опитваха да ме разубедят да стана актриса, обаче кръвта вода не става“, смее се Маца. Тя влиза в НАТФИЗ от първия път и там попада в класа на един от най-обичаните и уважавани актьори на България – Стефан Данаилов-Ламбо.

„Бяха интересни четири години за крехката ми възраст“, добавя актрисата, която е в един клас с Анна Пападопулу, Антоанета Добрева-Нети, Весела и Биляна Казакови. Тя пази хубавите спомени за Мастъра (Стефан Данаилов – бел. ред.), както учениците му го наричат.

Смееш ли да си тръгнеш при Стефан Данаилов? Няма как! Като си на битка, оставаш до край!

– обяснява актрисата за дългите вечери и цели нощи, в които ученици делят масата със своя учител. „Той беше много харизматична личност. Винаги ни държеше на гребена.“, допълни Маркова.

Родената в Бургас актриса признава, че винаги импровизира. Но в рамки.

„Много съм импровизирала, но винаги в рамки. Не мога да си позволя да излизам и да правя каквото си искам.“, казва още Маца и смейки се признава, че е винаги позитивна, защото просто няма силна памет.

За наградата „Аскеер“ и скока на Маца в „Аламинут“, ще разберете в подкаста „Откликни на изкуството“.

фотокредит: Стефан Попов-Чефо 

Актуално

Избрано за вас