Броим по 37 евро за една нощ с „Фантомът от операта“

Снимка: Airbnb

Броим по 37 евро за една нощ с „Фантомът от операта“

Снимка: Airbnb
Сподели

Съвсем скоро двама късметлии ще могат да прекарат една нощ в двореца „Пале Гарние“ (Palais Garnier) – оперният театър, където се играе мюзикъла „Фантомът на операта“. Airbnb организира еднодневен престой, включващ достъп до частни зони, културни преживявания и пищна вечеря. Прочутият  театър ще може да се резервира за нощувка за първи път през следващия месец.

„Фантомът от операта“ – приказката става реалност, но само за една двойка

Историческият френски оперен театър е вдъхновение за един от най-дълго играните и обичани мюзикъли в света – „Фантомът на операта“. За да отпразнува 37-ата годишнина на спектакъла, когато той ще бъде представен в 15 държави, включително и за последно на Бродуей в Ню Йорк, Airbnb дава възможност на феновете да прекарат нощта на мястото, където е започнала историята.

Гостите ще спят в спалнята на Фантома

Следвайки стъпките на Фантома, двама гости ще спят за една нощ в операта Palais Garnier. Техният будоар ще бъде Ложата на честта – една от най-ексклузивните частни зрителски зони в театъра, която обикновено е запазена за гостуващи високопоставени лица. Тя ще бъде превърната във величествена спалня с изглед към прочутата сцена, позлатени златни мебели и плюшени червени легла. Домакин е Вероник Леру, правнучка на френския писател Гастон Леру, написал световноизвестната приказка за фантома.  „Класическата история на моя прадядо е вдъхновила толкова много хора през годините. Това е идеалният момент да му отдадем почит и да посрещнем феновете в прочутото място, където се развива действието на така любимия му роман.“

Уникалният престой ще включва достъп до много зони на театъра,

които обикновено са недостъпни за посетители. Гостите ще могат да се разхождат из залите на сградата, която датира от 1875 г. Да направят обиколка на частните танцови студия и на подземното „езеро“ под операта, което е вдъхновение за леговището на Фантома.

Прочутият парижки доврец Palais Garnier.                                                                                                          Фотокредит: Airbnb

Ще има и урок по балет, ръководен от един от танцьорите на Балета на Парижката опера,

както и ексклузивно представление на артистите от Парижката оперна академия. Вечерята ще бъде сервирана във Фоайето на танца – историческото помещение за репетиции зад главната сцена на театъра.

Само срещу…37 евро!

Резервациите за еднодневния престой ще бъдат отворени на уебсайта на Airbnb в 18:00 ч. (парижко време) на 1 март, като резервации ще се приемат само на 16 юли. Престоят ще струва 37 евро – същото число, с което е удостоена почетната ложа в театъра.

Airbnb заявява, че нощувката в Palais Garnier е част от усилията ѝ да подкрепя туризма, свързан с културното наследство в Европа. Платформата за резервации за настаняване се ангажира и с текущ проект за възстановяване на ложата на Palais Garnier в нейното великолепие от XIX в. и подпомага финансирането на развитието на стрийминг платформата на операта, така че публиката по целия свят да има възможност да се запознае с нейното аудиовизуално съдържание.

Актуално

Избрано за вас