Алек Болдуин отново е заплашен от 18 месеца затвор

Снимка: JOHN LAMPARSKI/GETTY IMAGES

Алек Болдуин отново е заплашен от 18 месеца затвор

Снимка: JOHN LAMPARSKI/GETTY IMAGES
Сподели

Алек Болдуин отново е обвинен в непредумишлено убийство заради стрелбата, довела до смъртта на оператор на снимачната
площадка на уестърна „Ръжда“, предаде АФП

Обвинението е повдигнато повече от 2 години след смъртта на оператора Халина Хътчинс по време на снимките на нискобюджетния филм в Ню Мексико, когато е простреляна от пистолет, който Болдуин държи по време на репетиции за сцена.

Първоначално американският актьор беше обвинен в непредумишлено убийство през януари миналата година, но по-късно обвинението беше свалено, припомня БГНЕС.

Съобщава се, че Болдуин е заплашен от до 18 месеца затвор, ако бъде осъден по новото обвинение. „Очакваме с нетърпение деня си в съда„, заявиха адвокатите Люк Никас и Алекс Спиро.

През есента на 2022 г. Алек Болдуин постигна споразумение със семейството на загиналата операторка, че няма да повдига обвинения в убийство. Въпреки споразумението обаче тогавашният прокурор на Ню Мексико Мери Кармак-Алтуис заяви, че споразумението няма да повлияе на окончателното решение дали да бъдат повдигнати наказателни обвинения срещу Болдуин.

Съгласно постигнатото споразумение Матю Хъчинс ще бъде изпълнителен продуцент на лентата. Оператор ще е Бианка Клайн. Болдуин и Соузам който пострада при стрелбата, убила Хътчинс, също ще се завърнат, за да довършат проекта, съобщава CNN, позовавайки се на Rust Movie Productions.

Снимките на филма бяха възобновени през април миналата година.

Актуално

Избрано за вас