Шер подаде молба за настойничество над 47-годишния си син

Снимка: SWAN GALLET/WWD VIA GETTY

Шер подаде молба за настойничество над 47-годишния си син

Снимка: SWAN GALLET/WWD VIA GETTY
Сподели

Певицата и актриса Шер е подала молба за настойничество над сина си Илайджа Блу Олман заради предполагаемата му злоупотреба с наркотици и проблеми с психичното здраве, съобщи Би Би Си.

Според съдебни документи, с които са се запознали американски медии, 47-годишният Олман е „на практика

неспособен да управлява финансовите си ресурси“.

Американските медии съобщават, че в документите се посочва, че е „спешно необходим настойник“, за да бъде защитено  имуществото му. Представители на Шер, а самият ѝ син не са коментирали публично казуса.

Настойничеството се предоставя от съда за лица, които не са в състояние да вземат самостоятелни решения. Такива са хора с деменция или други психични заболявания. То може да се използва за управление на финансовите или личните дела на дадено лице.

Илайджа Блу Олман трябва да получи активи от тръст преди края на годината. Според TMZ в документите се посочва, че той има право на редовни плащания от тръста, създаден от покойния му баща, музиканта Грег Олман.

В съдебни документи, се посочва, че Олман „в момента

не е в състояние да управлява активите си

поради сериозни проблеми с психичното здраве и злоупотреба с наркотици“.

Те гласят още, че Шер е загрижена, че средствата, които синът ѝ има право редовно да получава, ще бъдат незабавно изразходвани за наркотици, съобщи БТА.

Според People изслушването за временна заповед е насрочено за 5 януари, а за постоянна – за 6 март.

Шер наскоро отрече твърденията, че е наела четирима мъже да отвлекат Олман от хотелска стая в Ню Йорк. Тя беше омъжена за Грег Олман от 1975 до 1979 г. От първия си брак със Сони Боно певицата и актриса има още едно дете – Чаз Боно. 

Актуално

Избрано за вас